tirsdag 24. desember 2019

Paideig med egg

Kjevle ut deigen til ca. Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formene med tørr ris, bønner eller liknende. Forstek paiskallet i minutter.


Smuldre smøret i melet til en grynete masse. Tilsett eggeplomme og væske og jobb deigen raskt sammen.

La den ligge kaldt i minutter, så er den klar til å brukes. Husk å stikke hull i paideig med en gaffel etter du har kledd den i formen! Du kan lage pai med mye. Krydre med salt og pepper.


Hell eggeblandingen over og dryss ost på toppen. Server paien nystekt eller lun, gjerne med en go frisk salat ved siden av. Når deigen er klar, kan du fylle den med alt du måtte ønske deg.


Prøv for eksempel denne oppskriften på frisk og fyldig rabarbrapai.

Få flere gode tips til hvordan du lykkes med paideig i filmen under. Fyllet kan varieres i det uendelige – så finn din egen favoritt! Food prosessor er et unikt redskap å lage paideigen i. Bruk bollen med kniven. Kjør deigen så raskt sammen som mulig, slik at deigen ikke blir seig.


Her er oppskrift på en herlig pai med brokkoli og bacon. Pai er populært å servere og få servert. Smaker godt til både hverdags og fest.


Ekstra smakfullt blir det med nybakt brød og en god salat servert ved siden av. Med NÅ ferdige paideig er det enkelt å fylle den med revet ost, kokt skinke,. Visp sammen egg og fløte med en gaffel eller visp til en jevn blanding. Enkel oppskrift på smakfull pai med skinke og spinat. Denne paien er perfekt når du skal ha med deg noe til bordet, eller som en middagsrett.


Del purren på langs, skyll og tørk den godt. Skjær purren i skiver og baconet i små biter. Fordel Norzolaen i små klatter her og der.

Pai med paprika og geitost (ca. porsjoner) Røkt skinke, chèvre og paprika er gode smaker i denne avlange paien. Fyll: 1g geitost, chèvre krukke fersk basilikum 3g grillede paprika fra glass 1g røkt skinke i skiver egg dl kremfløte salt og pepper. Sett ovnen på 175°. Pai-elsker, her kommer oppskriften du ikke vil gå glipp av! VeganMisjonen er stolt av å kunne presentere en knallbra løsning på pai-floken: hvordan lage pai uten egg , men med et fyll som minner om egg i konsistens og som evner å holde en stor pai sammen uten at det blir en eneste saus.


Idag kommer eg med middagstoppskrift til dere, nemlig middagspai som blei laga i helga. Eg har faktisk aldri laga eller smakt middagspai før, men det blir garantert ikkje første og siste gangen! Eg gleda meg til å prøve fleire varianter og med ulike smakskombinasjoner.


Bunn med smør og egg , tradisjonell. Det hender en gang i blant at jeg tar meg litt mer tid til å lage en klassisk paideig med et god meierismør som gir en flakete og sprø bunn. Men, når det er snakk om travle hverdager hvor de aller fleste har minimal med tid til å lage mat, passer denne paibunnen helt perfekt. En paibunn uten smør?


Paideig : 1g hvetemel g smør ss kaldt vann. Fyll: kg skrelt og renset butternutgresskar sitroner, revet skall og saft av dem egg dl brunt sukker ½ ts malt muskat ts malt nellik ts malt kanel. Elt ingrediensene til paideigen godt sammen til en jevn deig. Tilsett kylling og bacon i stekepannen og krydre etter behov.


Stek deretter bacon. Ha kylling og bacon i paiskallet og fordel broccoli toppene utover. Ikke lag de så store som jeg gjorde – da legger de seg over) Pisk sammen egg , melk og krydder. Hell blandingen i paiskallet (pass på at det ikke renner over) og strø over med litt ost.


Kunsten med quiche og pai er å lage en god bunn og med denne oppskriften får du garantert en sprø og velsmakende bunn. Det tar litt tid å lage den, men den er verdt hvert eneste sekund! Spør du meg, er pai perfekt både å spise til middag og hvis syforeningen har tenkt å ta seg en tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg