torsdag 26. desember 2019

Sjekk autorisasjon

Autorisasjon og lisens. Innmeldingsliste for utdanningssteder og fylkeskommuner. Språkkrav, kurs i nasjonale fag, kurs i legemiddelhåndtering og fagprøve. Du trenger da ikke å følge opp saken videre.


Arbeidsgiver sjekker ikke Helsetilsynet blir fra tid til annen kjent med tilfeller hvor personer som jobber som helsepersonell, ikke har autorisasjon. I disse sakene viser det seg som oftest at arbeidsgiver ikke har sjekket om personer de ansetter har autorisasjon.

De har heller ikke sjekket referanser, sier han. Registret brukes blant annet for å sjekke at jobbsøkere faktisk har norsk autorisasjon. Ledere har et særlig ansvar for å sjekke dette. SAK oppfordrer derfor ledere til å minne ansatte på å oppdatere informasjon i registreret. Nå kan sykepleiere selv oppdatere informasjon fra egen Altinn-konto.


Helsedirektoratet gir autorisasjon og lisens til helsepersonell. Alle henvendelser om søknad osv. Med denne yrkesrettede utdanningen kan du søke om autorisasjon som regnskapsfører.

Dette er en beskyttet tittel som etterspørres dersom du ønsker å jobbe i en regnskapsavdeling eller ved et regnskapskontor. Arbeidsmarkedet er godt, og bransjen har hatt en positiv lønnsutvikling de siste årene. KRAV TIL AUTORISASJON. Her finner du detaljert informasjon om kravene. En autorisert regnskapsfører må ha minst timer etterutdanning i løpet av de foregående år.


Gi oss gjerne tilbakemelding om hva du synes nederst på siden i feltet Fant du det du lette etter. Søknad om autorisasjon skal sendes til Echa og søknadsprosessen er omfattende. Du må søke om autorisasjon for bruk av stoffet for hvert enkelt bruksområde av stoffet som er aktuelt for deg og dine eventuelle kunder. En eventuell autorisasjon vil gjelde for en tidsbegrenset periode.


Praksis: Kravet til autorisasjon i alle ordningene er tre års praksis. Oppfyller du kravene, men har ikke søkt om autorisasjon ? Du må også være berettiget autorisasjon i ditt yrke. Se oversikt over hvilke yrker som anses å være berettiget autorisasjon. Det er landbruksforvaltningen i kommunen som avgjør hvem som er berettiget autorisasjon. Hobbydyrkere får ikke autorisasjon.


Finn godkjente bilverksteder og godkjente kontrollorgan som utfører EU-kontroll. Vær oppmerksom på om utdanningen din krever en spesiell autorisasjon. Hvis det er et lovregulert yrke, kreves en annen form for godkjenning.

Sjekk listen over lovregulerte yrker. På siden Vanlige spørsmål kan du finne mer informasjon om godkjenning av utenlandsk høyere utdanning. Dette gjelder også ansvarshavende hos forhandlere av plantevernmidler. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) innvilger autorisasjon for installasjon og vedlikehold av elektronisk kommunikasjonsnett (ekomnett).


Ny forskrift om autorisasjon for virksomhet som utfører installasjon og vedlikehold av elektronisk kommunikasjonsnett (autorisasjonsforskriften) trådte i kraft 1. Altinn - din digitale dialog med det offentlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg