tirsdag 3. desember 2019

Risgrøt

Da vil mange ha en skåldet mandel i grøten, og en liten premie til den som finner mandelen. Rør i grøten av og til mens den koker. Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.


Grøten smaker nydelig med sukker, kanel og ekte smør som får smelte litt utover. Husk å røre hele tiden så den ikke brenner seg.

Kald risgrøt er det perfekte utgangspunkt for rislapper, enten det er restegrøt eller du kjøper ferdiglaget. Go gammeldags risengrynsgrøt er enkelt å lage. Bare husk å røre jevnlig slik at grøten ikke svir seg i bunnen. Får du rester til overs, kan du lage riskrem med rød saus.


Helmelk kan byttes ut med lettmelk hvis du vil lage en litt lettere risgrøt. Klassisk tilbehør til risengrynsgrøt er smør, sukker og kanel. Risgrøt med Tine Smør, 4g.


Noen liker rosiner på også.

Hjemme hos oss er det dessuten populært å servere noe salt mat som tilbehør, så vi serverer flatbrø spekemat og eggerøre til også. Riskrem lages på restene av risgrøt. Til riskremen hører rød saus.


I løpet av et år ble det bare spist slik søt risgrøt på tre høytidsdager: en middag til jul, første nyttårsdag og påskeaften. Veldig gode, dog litt vel søte. Du er simpelthen garantert å lykkes hvis du følger vår oppskrift. Det er ingen grunn til å kaste restene av risgrøt en, for de kan nemlig forvandles til disse nydelige rislappene.


Lag dem til frokost eller kvelds og server med ditt favorittpålegg. I gammel folketro trodde man at det ville bringe ulykke over gården om ikke nissen fikk en porsjon grøt. Melken har en tendens til å fosskoke akkurat i det du kikker vekk et øyeblikk, og brune klumper oppstår fort om du ikke slaver over kjelen slik grøten befaler. Bruk en stor kjele til å koke grøten.


Det som er viktig her, er at du passer på kjelen slik at det ikke koker over, og at du rører underveis, slik at det ikke svir seg. Rislapper er supert å lage, dersom du har rester av risgrøt i kjøleskapet. Du bruker kald risgrøt som du blander sammen med egg, mel, sukker og litt kanel. Så er det bare og steke i vei!


Deilig risgrøt laget etter tradisjonell oppskrift, og smaker som hjemmelaget.

Toppingpose med sukker og kanel følger også med. Ferdig på kun minutter i mikro. Du rekker alltid en god middag! Mange klager på at risgrøten bare svir seg.


Jeg lagde risgrøt som dugnadsmat da min mann og min onkel drev på og bygde hver sin sjøbo og han var øvegidde over at det ikke fantes antydning til svidd grøt i bunnen av 10-litersgryta. Pass på at grøten ikke er altfor tykk når den has i termosen, for den vil tykne fram mot grøtlunsjen. Jeg bruker Geisha minutters grøtris, og koker opp liter melk med dl gryn, får det godt i kok og setter det i kald ovn.


Hvis jeg er hjemme om formiddagen, koker jeg det opp en gang i løpet av dagen, da er grøten så godt som ferdig til middag. Velkommen til TINE Handel - TINEs nettbutikk for bedrifter. Her kan du raskt og enkelt bestille melk, ost, yoghurt og andre produkter, samt juice og Fjordland-produkter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg