torsdag 19. desember 2019

Steke brød varmluft temperatur

Steke brød varmluft temperatur

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst! La deg inspirere her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her.


Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hei, jeg har et problem ved steking av brød.


Ofte er det nokså deigete,selv om jeg steker i time på 18 nederste rille. Har da satt ned varmen for å steke de lengre. Jeg har ofte opptil tre passe store brød i stekeovnen - kan det være problemet. Eller er deigene for bløte i. Som nevnt over, er det én ting varmluft egner seg perfekt til, er det når du ønsker å steke flere ting på en gang. Du kan selvsagt også steke flere brett boller eller rundstykker, men vår erfaring er at gjærdeig har det best uten varmluft.


Steke brød varmluft temperatur

Alternativt kan du velge en ovn med hurtigstekefunksjoner, som denne nye fra Siemens. Steke brød med varmluft Godt Brød - Stekin. Skal du steke brød over natten - kommer det an på hvor grovt det er og hvor fuktig deig du har. Du må ha lokk på formene (eller legger en plate over). Jeg baker brød hver uke på denne måten og får aldri rå eller svidde brød.


Brød kan vel stekes på varmluft , men jeg gjør det ikke nettopp av samme grunn som din kone. Gjærdeig må ha nok tid og riktig temperatur for at resultatet skal bli bra er nå min mening. Men det kan ha sammenheng med at jeg har vennet meg til å steke brød på min måte, og at jeg ikke føler meg trygg på resultatet om jeg skal endre. Hva er viktig å tenke på når jeg skal steke brødet ? Forvarm ovnen til 2grader og senk til den angitte temperaturen når du setter inn brødet. Med en høy temperature “setter” du skorpen slik at fuktighen ikke fordamper under steking.


Og et superlurt tips: har du steketemperaturmåler? Pavlova og pikekyss lages av luftig marengs som stort sett bare skal tørke ved lav temperatur i stekeovnen. Setter man disse kakene for høyt i ovnen er det lett for at marengsen tar for mye farge, i stedet for å bli så lyse som mulig. En paibunn er tett og kompakt, og når den er fylt tar det lengst tid før den er stekt langs kanten i bunnen. Stekte dem på 1grader varmluft , brett, brød på hvert brett, rille og 4. Og jeg tar det med meg når jeg skal lage brød uten oppskrift videre.


Store eltemaskiner knar søte og salte deiger sammen til en seig masse. Kardemommelukta river i nesa, magen rumler av den deilige lukta av nybakt brød. Spar på væske i stedet for melet.


Steke brød varmluft temperatur

Grove brød i form steker du på nederste rille i ovenen. Dette for å få minst mulig uttørking av skorpen - og best mulig tilgang på varme inn i brødet. Temperatur Til slutt må jeg skrive litt om temperaturen på ovnen. Her er det viktig å huske at stekeovner er notorisk upålitelige og varierer veldig mye fra produsent til produsent.


Man tester om det er ferdigstekt ved å banke på brødet , når du får en god hul bankelyd er brødet ferdig, men vær tålmodig og la det kjøle seg ned før du skjærer i det. Når brødene er ferdig stekt tar du dem ut av formene, velter dem på en rist på kjøkkenbenken og lar dem tørke og avkjøle uten dekke, slik at skorpen blir sprø. Brød stekt i former av aluminium kan lett bli rå i midten med den framgangsmåten som denne oppskriften baserer seg på.


Bruk derfor blikkformer (jern). Stek brødene på nederste rille. Får du en hul ly er brødet ferdig. Steker du brød samtidig, bruker du varmluft og 1grader. Du trenger ikke å doble gjærmengden selv om du dobler resten av oppskriften.


Jeg bruker også varmluft ofte, nesten til alt. Det eneste jeg må ta hensyn til er temperaturen , den må være ca grader lavere og tiden litt kortere. Bruker også varmluft når jeg baker kaker og brød. Det eneste jeg syns blir rart er når jeg steker boller de blir brune over alt , de får ikke den lyse stripa langs magen.


Steke brød varmluft temperatur

Alt du trenger å gjøre er å skjære brødet i skiver, spre dem utover en stekeplate (gjerne med bakepapir, så slipper du å vaske den etterpå) og sett dem i ovnen på cirka 1grader til de begynner å få farge. Jo jevnere ovnen din steker , jo jevnere vil fargen være. Denne testen fungerer best om skivene er jevne.


Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser temperaturen til 2°C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre i ca. Uansett om ribba veier lite eller mye, er steketiden like lang.


Dette kommer av at tykkelsen er den samme om ribba er lett eller tung.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg