tirsdag 26. november 2019

Lukkemuskel baby

Lukkemuskel baby

Check out For The Baby. Baby med refluks At babyen din gulper litt etter måltidet betyr ikke nødvendigvis at det har reflukssykdom. Tilbakestrøm av mageinnhold til spiserøret og munnen forekommer flere ganger daglig hos alle mennesker, det er symptomene og hvor plaget man er som avgjør om det anses som en sykdom.


Dersom magemunnen ikke er tett kommer innholdet i magesekken opp igjen ved sure oppstøt. Dersom man opplever at barnet gulper unormalt ofte eller mye, har syreskader eller problemer med vekst, kalles tilstanden for refluks, eller gastroøsofageal reflukssykdom - GØRS. De fleste spedbarn og små barn gulper, og dette er helt vanlig. En lukkemuskel nederst i spiserøret, ved overgangen til magesekken, stopper som regel maten fra å komme opp igjen.


Hos spedbarn og små barn kan lukkemuskelen fungere dårlig fordi fordøyelsessystemet fremdeles er under utvikling. Når mat og magesyre ofte kommer opp i spiserøret kan det gjøre spiserøret sårt og betent. Velkommen til Refluksforeningen. Her vil du finne fakta og råd om sykdommen refluks.


I dag er dette en sykdom det er lite fokus på. Vårt mål er at barn med refluks får en best mulig hverdag. Det er ikke så uvant at en kraftig gulp kommer opp i nese og munn. Men for enkelte barn skjer dette hyppigere, dersom det er litt dårlig utviklet lukkemuskel over magesekken.


Noen får også med litt magesyre i gulpen, slik at gulpe smaker ganske surt. Jeg er bare år, men har fått påbevist via gastroscopi(gud forby) at jeg har dårlig lukkemuskel (øsofagitt blir det vel kalt) og spiserørskatarr. De funker i grunnen greit de, bare at jeg er sinnsykt kvalm kver eneste dag når jeg vokner.


BYhaven er for alle. Det betyr at utvalget er stort og ikke minst variert. Glidebrokk (hiatushernie) eller svekket lukkemuskel er de viktigste årsakene til dårlig lukning. Dårlig muskelfunksjon (peristaltikk) i spiserøret fører til at syren som kommer opp, ikke renses ut fort nok. Mengden syre i magesekken kan påvirke.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Gratis frakt fra 6kr. Search For The Baby.


Lukkemuskel baby

Jeg har fått beskjed av legen om at jeg har slapp muskulatur i endetarmen. Hva kan dette skyldes? Har vært i basseng en gang med babyen min, skal en tur nå igjen til uka. Man har jo hørt om denne lukke-muskelen hos babyer. Har lyst til å prøve å bare duppe henne raskt under vannet, men må vel gjøre noe for at den lukke-muskelen skal lukke seg?


Hvordan gjør jeg dette? Vi har alle en lukkemuskel mellom magesekken og spiserøret. Denne er ikke ferdig utviklet når en baby blir født, så alle babyer vil ha litt refluks!


De aller fleste babyer gulper en del i starten. Dette er helt normalt. Ved utilfredsstillende behandling eller ved skade som ikke ble oppdaget ved fødselen, vil en betydelig andel av kvinnene få kroniske plager. Siden aldring kan svekke lukkemuskel -funksjonen ytterligere, kan disse kvinnene tenkes å få et større problem med tiden.


Hun mente våre mistanker om stille reflux var korrekt, og anbefalte oss å dra til lege. Skal forsøke å få time i morgen, og håper de har ledig hastetime til vesla. Nevnte bekymring for det på helsestasjonen også tidligere, men var ikke så ille da, så da fikk vi beskjed om at det var helt vanlig med litt umoden lukkemuskel. Gastroøsofageal refluks er tilbakestrømming av saltsyre fra magesekken til spiserøret og eventuelt luftrøret.


Les mer hos Apotek 1. Når din datter spiser, så kommer maden via spiserøret ned til mavesækken. Sett av god tid til besøket. Planlegg søvn og mating. En trøtt og sulten baby vil trives dårlig også i vannet. Ta med ekstra håndklær og regn med at det kan være vått der man skal sette fra seg babyen inne i hallen.


I vannet skal babyen ha på seg en liten tettvevet truse uten bleie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg