onsdag 6. november 2019

Vinter eksem

Hun forklarer at tørr hud kan utvikle seg til eksem. Det er derfor viktig å ivareta huden, spesielt om vinteren. Det er fordelaktig å bruke rikelig med fuktighetsgivere på huden om vinteren for å opprettholde hudens barrierefunksjon slik at man ikke utvikler eksem.


Og årsaken er gjerne det tørre inneklimaet, og at vinterhuden vår pakkes inn i varme, tette klær som gnisser mot kroppen. Også forkjølelse og influensa kan være noe av årsaken til tørrheten. Visste du at produkter som ikke er tilpasset din hu heller ikke vil gi huden din optimal pleie?

Her er Vitusapotek sine hudterapeuters egne tips som gjør vinteren bedre for tørr hud. En miljon svenskar drabbas av besvärliga hudproblem vintertid. Vintertorr hu eksem och psoriasis.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Eksem er en samlebetegnelse som omfatter ulike kløende hudsykdommer. De vanligste formene er atopisk eksem , kontakteksem, seborroisk eksem og bleieeksem. Håndeksem – den vanligste arbeidsrelaterte hudsykdom.


Typiske symptomer ved håndeksem er kløe og millimeterstore vannblemmer, med tillegg av tørr, rød og hoven hud.

Atopisk eksem er den vanligste typen eksem hos barn, den kalles også barneeksem eller vintereksem. Den starter ofte med intens kløe. Grunnen til at huden blir tørr er at den produserer for lite fett. Spedbarn kan ha atopisk eksem hvor som helst på hudoverflaten, med unntak av baken. Ofte ses utslettet som 5-kronestore flekker.


Eksem är en hudsjukdom som orsakar inflammation i hudens yttre barriär. Det är en åkomma som inte smittar. Benämningen eksem eller dermatit, som betyder inflammation i huden, är ett samlingsbegrepp som används till flera hudåkommor där symptomen är snarlika.


Sådana symptom kan vara rödhet, svullna torrhet, klåda, fjällning och även blåsbildning. Oftest starter det som et periodevis problem lokalisert mellom fingrene, på fingertuppene eller i form av flekkvise og fortykkende områder i håndflatene. Vuxna atopiker får ofta som du beskriver, eksem i huvud och hals-regionen. Om eksemet sitter över stora delar av kroppen, låter det som om du skulle ha stor hjälp av ljusbehandling (du beskriver ju också förbättring av utlandsvistelse!). Den vanligste formen for eksem er atopisk dermatitt (noen bruker disse to begrepene om hverandre).


Barneeksem, vintereksem og atopisk eksem – kjært barn har mange navn. Barn som er rammet, kan bruke opptil to timer om dagen på behandling. Men dette eksemet er ikke særlig kjært.


Allergisk hudsykdom hos hest kan arte seg som urticaria, atopi, sommereksem, fôrallergi eller kontaktallergi.

Vår viten om allergiske lidelser hos hest er fortsatt helt i begynnelsen. Hesten Cora selges med rabatt fordi den har vintereksem. Hva ville hesten Cora ha kostet dersom den ikke hadde hatt vintereksem ? Du kan regne slik: Cora koster opprinnelig 1 , og den selges med et avslag på. Får du utslag av kyla så kanske du drabbats av köldeksem. Besvären är vanligast i ansiktet eller på läpparna i form av blåsor, röd och torr hud.


Hudforandringerne omfatter rødme, blæredannelse, afskalning, hævelser og revner. I løbet af et år rammes mere end af alle danskere af eksem alene på hænderne, og ca af alle børn og unge har atopisk eksem (børneeksem, astmaeksem) i lettere eller sværere grad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg