onsdag 20. november 2019

Kompensasjon for ødelagt ferie

Med fokus på bransjekunnskap og solide samarbeidspartnere reiser du alltid trygt med oss. La deg friste av våre fantastiske opplevelser i land over hele verden! Nysgjerrig på hvem vi er?


Super Ferie med halvpensjon. Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her!

Bestill Hotell, Opp til Rabatt. Fortvil ikke om du får ødelagt hele eller deler av ferien på grunn av sykdom eller skade. Mange vil oppleve å få migrene, ligge med omgangssyke, pådra seg benbrudd eller annet som gjør dem arbeidsuføre i ferien. Ferien er avsluttet for de aller fleste og det er dessverre mange av oss som har hatt noen dårlige opplevelser som skyldes enten flyplassen, flyselskapet eller reiseselskapet.


En ferie kan lett bli ødelagt hvis den starter med forsinkelser og innstillinger på flyplassen. Du vil ofte ha rett på kompensasjon. Kun forhold utenfor selskapets kontroll, som lovlig streik og uvær, er unntatt.

Hvis man er trukket i lønn for ferie som ikke er avviklet, kan dette kreves tilbakebetalt ved avslutning av arbeidsforholdet. Dette er et rent avtalerettslig krav som ikke har noe med ferieloven og dens forbud mot å erstatte ferien med en økonomisk kompensasjon å gjøre. Samme maksgrense gjelder i Gjensidige, men her er dagsraten noe lavere.


Vi anbefaler at du sjekker med ditt forsikringsselskap om du skulle komme i en slik situasjon, slik at du får vite hva som er dekket i reiseforsikringen din. Men om arbeidsgiver vil flytte ferie som det er gitt underretning om eller har godkjent en søknad om ferie har du rett på kompensasjon for eventuelle merutgifter. Det er heller ikke bare å ture fram.


I slike tilfeller kan situasjonen også være så prekær at arbeidstakeren ønsker å avbryte ferien for å avverge situasjonen som har oppstått på arbeidsplassen. Uansett bør arbeidsgiver yte noe ekstra i form av en gunstig kompensasjon for at arbeidstakeren avbryter sin ferie. Når ferien er fastsatt og arbeidstaker har fått beskjed om den, må vedkommende kunne stole på at han får ferie på det tidspunktet arbeidsgiver har gitt beskjed om.


Men det kan som nevnt oppstå situasjoner i bedriften som sjefen ikke har kontroll over og som gjør det ønskelig og nødvendig å endre fastsatt ferie. Du kan imidlertid ikke nekte å ta ferie hvis virksomheten stanser driften helt eller delvis i forbindelse med ferieavvikling for eksempel under fellesferien. Sammenlign reiser og restplasser på Travelmarket og reis billig. Billige last minute reiser - finn din reise nå til rabattpris! Når man endelig har kommet seg hjem, er man ikke bare frustrert over å ha fått ødelagt ferien : Når man skal kreve kompensasjon for at flyselskapene ikke har gjort jobben sin, er prosedyrene ofte kronglete, informasjonen fra flyselskapene uklar, og ventetiden kan være lang før man får svar.


Ferie er ikke alltid fritid Jobber du mye i ferien din?

Da kan du ha krav på kompensasjon. Noen gode råd til alle de som sier at de jobbet ti dager eller mer i løpet av sommerferien sin. Motorkjøretøy med tilbehør, båter, varer- og nytelsesmidler, møbler og flyttegods samt andre varer. Om ferien skal endres, er arbeidsgiver pålagt å drøfte dette med den eller de det gjelder.


Du har kanskje opplevd det selv: Endelig er det ferie , kroppen går i hvilemodus, og så blir du liggende der med en guffen influensa. Eller kanskje du er så uheldig å brekke beinet. Men selv om ferien skulle bli ødelagt , er det håp. Med en legeattest i hånden har du rett til ny ferie.


Snakk med fagforeningen din og be dem forhandle på dine vegne. Edit: En liten tilføyelse. Men, arbeidsgiver har stor styringsrett for når man kan få ferie. Så mulig at dette er et kompromiss, at hun får ferie når hun ønsker mot at hun gjør de oppgavene som ikke kan vente. Alternativet var kanskje at hun ikke kunne ta ferien før senere (evt tidligere).


Jeg må også gjøre noen oppgaver i ferien og avspaserer da time for time. Faller permisjonstid som nevnt i første ledd sammen med allerede fastsatt ferie , kan arbeidstaker kreve utsettelse av de virkedager ferie som er blitt omfattet av permisjonstiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg