fredag 1. november 2019

Opptakskrav jordmor

Ofte lokalt opptak , les mer på den enkelte utdanningen. En jordmor har ansvar for, og følger opp, den fødende under fødselen og er stort sett den som tar imot barnet når det blir født. Dersom det oppstår noe underveis i fødselen tilkaller jordmor en fødselslege. Gradsnivå: Videreutdanning 2-årig Studieprogramkode: SPVJU Studiepoeng: 1UndervisningsforHeltid Fakultet for medisin og helsevitenskap.


Som autorisert jordmor kan du jobbe både nasjonalt og internasjonalt på ulike nivå i helsetenesta. I Noreg vil dette i all hovudsak vere delt mellom kommunehelsetenesta, spesialisthelsetenesta og ulike private bedrifter. Rådgiving, rettleiing og undervisning utgjer ein viktig del av det å vere jordmor. Utdanningen fyller de internasjonale kravene for å kunne utøve jordmoryrket, samt krav i Norge for å få autorisasjon som jordmor.


Her finner du informasjon om opptakskrav , studieform og en oversikt over de ulike studiestedene som tilbyr videreutdanning i jordmorfag. Bachelor i sykepleie eller tilsvarende, karakterkrav C som regnes ut etter et vektet snitt av grunnutdanningen, autorisasjon som sykepleier i Norge og minst ett års yrkespraksis som sykepleier. Master i jordmorfag er et tilbud til deg som har en bachelor i sykepleie (1studiepoeng), autorisasjon som sykepleier i Norge og minst to års yrkespraksis, tilsvarende 1 stilling, etter fullført bachelorgrad. En jordmor er anerkjent som en ansvarsbevisst og ansvarlig fagutøver som arbeider sammen med kvinnen for å gi nødvendig støtte, omsorg og rådgivning i løpet av svangerskap, fødsel og barseltid. Hva slags jobb får du?


Din autorisasjon sjekkes i helsepersonellregisteret, derfor er det tilstrekkelig at du skriver HPR-nummeret ditt i merknadsfeltet til søknaden på Søknadsweb. For jordmødre utdannet etter gammel rammeplan vil opptakskriterier bli vurdert individuelt. Kravene for innreise til jordmor kurs varierer avhengig av institusjonen. Oppnådd grad er mastergrad i henhold til Forskrift om krav til mastergrad § 3. Jeg har veldig lyst til å bli jordmor , men går enda bare 1. Karakterene mine har ikke vært særlig gode (c,c,e sålangt), men håper jo selvfølgelig at jeg klarer å finne min teknikk å lese på etterhvert.


Men går dem ut i fra karakterer, og er det veldig kniving om plassene? Studenter skal i løpet av praksisstudiene tilegne seg kliniske ferdigheter og oppøve evnen til å gjøre selvstendige og etiske vurderinger, arbeide i tverrfaglige team og ivareta brukerperspektivet. Det ble påpekt at utdanningen i Kristiania sto langt tilbake i forhold til våre naboland med toårig utdanning, og opptakskrav var stadig gjenstand for debatt.


Opptakskrav jordmor

Det ble fremmet forslag om middelskole som minstekrav for opptak, men som tidligere ble det fremhevet at så strenge opptakskrav ville hindre rekruttering av kvinner fra utkantstrøk. Du kan også studere til jordmor , kalt jordemoder i Danmark, i København, Aalborg og Esbjerg. Utdannelse som jordmor eller helsesykepleier. Har du utdanning fra land utenfor Norden, må du dokumentere norsk og engelsk.


Det er en fin og viktig jobb :) Som du kanskje har sett på jordmor -sida på Utdanning. Det du må gjøre i første omgang er altså å begynne på et sykepleierstudium. Jordmor og vernepleie Jordmor. Forskrift til rammeplan for jordmor Fastsatt av Utdannings- og forskningsdepartementet 1. Bachelor, master, enkeltemner. Opptak til studiene ved UiO.


Sykepleiere som ønsker autorisasjon som jordmor 1. Nordlan Troms og Finnmark. På masterprogrammet i jordmor er det lagt til rette for utveksling i 3. Utenlandsopphold må planlegges tidlig, gjerne ett år i forveien. De fleste er ansatt ved fødeavdelinger på sykehus, på mindre fødestuer, helsestasjoner eller private jordmorklinikker. Yrket åpner også for arbeidsmuligheter innen undervisning, forskning og helseadministrasjon.


Studentlederen tror det er viktig at utdanningen nå har fått opptakskrav. Ikke minst for å få økt gjennomføringsgraden. Det er på høy tid at det signaliseres at sykepleie er et fag som krever gode grunnkunnskaper, sier hun.


Jeg er bare kjempeglad i dag, sier Olsen. Siden du leter etter finnes ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg