fredag 15. november 2019

Kjapp søt bakst

Kongen av boller må jo være skoleboller (skolebrød)! Fylt av herlig vaniljekrem og med en søt krans av melis dyppet i kokos er det ikke rart at disse bollene er så populære. Hvert år selges tusenvis skoleboller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg.


Epler og kanel passer sammen som hånd i hanske. Og denne blandingen på en seng av søt gjærbakst, ja, det er det få som kan stå i mot. Og er du først i sving på kjøkkenet, er det lurt å lage dobbel porsjon for å ha noe på lur i fryseboksen. Har du grunndeigen i orden er det bare fantasien som setter grenser for hvilken gjærbakst du kan trylle frem.


Denne deigen lager du helst på kjøkkenmaskin, for det skal mye elting til. Ingenting er som lukten av fersk bakst i huset. Små og store gleder seg, og lykken er stor for den som blir budt på rykende fersk bakst. Og når bakingen er unnagjort på minutter finnes det ingen unskyldning for ikke å finne fram mel og melk.


Disse sconsene er kjempegode når de er ferske, og ikke så gode dagen etter. Denne desserten er melkefri, næringsrik og skikkelig god! Den er frisk og akkurat passe søt. Perfekt spør du meg! Jeg har brukt Fazer sin Greek Style havrevariant som base.


Jeg digger den, det er den samme som jeg har brukt i disse melkefrie muffinsene også. Den gir god konsistens og er naturlig søt. Hvorfor ikke invitere gode venner eller rett og slett samle familien rundt kjøkkenbordet med noe godt å spise? Her gir vi deg enkle oppskrifter på bakst som passer perfekt som kveldskos.


Les mer om kveldsmat her. Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan du kan bake nydelig, velduftende gjærbakst hjemme, enten du drømmer om nystekte boller, klissete kanelboller, store kringler eller noe glutenfritt. Kjapp og god pizzabunn uten gjær er tingen om du har lyst på pizza NÅÅÅ men ikke orker å styre med noe hevetid og kjevling og greier. Da kan du lage denne, som faktisk ikke er så ulik en gjærdeigsbunn. En god loff kan høyne både fredagskvelden med ferske reker og godt drikke – se hvordan du kan servere rekene her og her – og søndagsmiddagen med mexicansk gryte.


Dersom du tenker på boller, deilige eplekaker eller det bakverket som altfor få har smakt, så er jeg enig i at det tar litt tid. Og gjær må gjære for å få deigen til å heve. Det går fort å bake. Forskjellen på gjær og. Desserten er så enkel som den kan bli – med knuste kjeks og friske bær, med kesam mellom lagene.


Kjapp å lage, god å spise – dermed basta! En løsere og våtere deig gir lettere og luftigere bakst. Mel som har stått en stund kan suge mer mel enn ferskt mel. Da får glutenet i kornet komme i gang og skape en luftig deig som henger godt sammen.


En av de mindre attraktive matvarene hos oss er brune bananer. Men, så er det jo sånn at bananer med brune flekker er perfekte til bakst. De er myke, søte og gir en fantastisk saftighet til bakverket. Derfor får du her oppskriften på glutenfritt bananbrød bakt med havregryn og mandelmel.


Klikk på bildet for å komme til oppskriften. I tilegg til å savne godt, glutenfritt brød så er vel søt gjærbakst nummer to i rekken? Aktuelt Brød Søt bakst Kafê meny Selskap Om Tya Bakeri Kontakt Til Tya Bar Aktuelt Brød Søt bakst Kafê meny Selskap Om Tya Bakeri Kontakt.


Vi vil ikke bruke dine opplysninger til annet enn dette. Innlegg om Søt bakst skrevet av Glutenfrihet. Den ultimate desserten for meg og for mange andre er sjokoladefondant. På bloggen finner du en vilt god oppskrift med detaljert forklaring for å sikre at du lykkes.


Kjapp søt bakst

Kjapp jukse-Bernaise Jeg elsker hjemmelaget bernaise men har ikke tålmodighet til å lage det fra bunnen av. Oppskriften er til person.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg