tirsdag 5. november 2019

Kjerringråd mot hoste barn

Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle. Det er kroppens metode for å bli kvitt det som irriterer luftveiene. Så snart et fremmedlegeme kommer dit vil hosterefleksen gjøre seg gjeldende. Hoste - kjerringråd.


Alt fra spedbarn til barn og voksne, til og med en hun kan ha hoste.

Tørrhoste - kjerringråd. Noen kaller det for irritasjonshoste også. Det er noe som både voksne og barn kan ha fra tid til annen uten at det er noe alvorlig. På nettet finnes det et hav av kjerringråd mot tørrhoste. Alt fra kamfer- eller mentolsalve på bena til hjemmelaget krydder te med honning og olivenolje er rådene.


Mange av kjerringrådene mot tørrhoste handler nok mer om at tro kan flytte fjell, ler Nordstrand og legger til at både krydder og olivenolje inneholder polyfenoler som kan ha en lindrende effekt ved hoste. Ingefær er et velkjent verktøy i kampen mot forkjølelse.

I tillegg har ingefær anti-inflammatoriske egenskaper. Prøv å lag en enkel te ved å rive litt fersk ingefær i kokende vann, og smake til med honning og sitron. Hvitløk Hvitløk har mange fantastiske egenskaper, og kan hjelpe mot både hoste og bronkitt i følge Remedy Daily. Barna ble behandlet med hostemedisin som inneholdt dextromethorpan med smak av honning, kun med honning eller de fikk ingenting.


Da honning tradisjonelt har blitt brukt som et middel mot hoste ønsket forskerne å undersøke effekten. Den er med på å fjerne infeksjoner og andre problemer fra lungene. Men her har det kommet inn et kjerringråd mot problemet. Vårt forslag for å bli kvitt hoste og slim er å forsøke å bruke naturlige, hjemmelagde ingefærplaster istedet for å ta hostemedisiner.


Selv om det er kroppens naturlige reaksjon for å kvitte seg med fremedlegemer i luftveiene, kan det bli slitsomt i lengen. Honning og ingefærplaster! Trangen til å hoste kan døyves ned med å drikke en spesiell te, sier en innsender.


Lag deg en kopp te av krydderet Timian. Endelig en rynkekrem som virker. Vi har fått sendt inn et kjerringråd. Det går på at man skal kutte opp skiver av ingefærrot som hostemedisin.

Disse skivene skal tygges ettersom man har behov for det. Ofte hoster man verst om kvelden før man sovner. Avskjøl det noe, sil det og bruk det som gurglevann mot halsbetennelse.


Et gammelt godt råd mot forkjølelse og hoste er å tygge varme tyttebær. Eller ha på alkoholholdig aftershave eller eddik for å tørke ut munnsåret. Løk mot hoste , pepperkorn mot omgangssyke og tannkrem mot søtsug. Hvem elsker vel ikke kjerringråd som fungerer?


Ifølge Helsebiblioteket har barn normalt seks til åtte forkjølelser i året. Men ett signal kan tyde på at hosten er noe mer enn en forkjølelse: Hvis barnet hoster sammenhengende i flere uker, bør det få en legesjekk. Vanlig forkjølte barn har som regel en uke eller to der de ikke hoster, før det igjen braker løs med et nytt virus. Så sant dette er riktig, så burde det vel heller være bra med varm melk og honning mot tørr hoste ! Kjerringrådene her skiller ikke mellom tørr hoste og slimhoste. Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn.


Jeg smører snuppa med mentolatum. Enkelte ganger skyldes hoste en sykdom som kan eller må behandles. Dersom du tar legemidler og tror hosten forårsakes av dem, for eksempel ACE-hemmere (legemiddel mot høyt blodtrykk). Dersom du gjentatte ganger får hoste om natten, eller etter fysisk anstrengelse.


Dette kan være et tegn på astma. Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg