tirsdag 19. november 2019

Poteter oppskrift

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!

Her finner du oppskrift på bakte poteter , ovnsbakte poteter , stekte potetbåter, fløtegratinerte poteter , raspeballer, kanaripoteter og andre gode potetretter. Hasselbackpoteter er en smakfull og delikat måte å servere poteter på. Supertnbsp;tilbehør til alle typer stekt kjøtt. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Smør en ildfast form.


Legg i potetskiver og hell over fløte. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca.

Legg ost på toppen og stek videre i ca. Få nyeste oppskrifter og nyheter rett i din innboks. Finn vin til maten. Vi vet hva som er best til lammelår, spaghetti og grillet laks. Dillstuede poteter passer til både fisk, røkt kjøtt, pølseretter, spekemat samt gravet kjøtt og fisk.


Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis. Se alt det gode du kan bruke poteter til.


Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig. Fløtegratinerte poteter er enklere enn du tror, og smaker deilig som tilbehør til både biff, kylling- og fiskeretter. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter.


Røsti er en sveitsisk rett som etter hvert begynner å bli vanlig tilbehør til middagsretter også her hjemme. Prøv en liten vri, og lag den med poteter og knutekål og server den alene sammen med rømme og hakket vårløk. Siden den ikke inneholder fløte og ost, så oppleves ikke retten så kraftig som fløtegratinerte poteter.


De som mangler skole ferdigheter, har gjerne sterke praktiske evner.

Saltkokte poteter , eller kanaripoteter, passer som tilbehør til en hovedrett eller som innslag på tapasbordet. Saltet gjør at potetene blir ekstra saftige, møre og smakfulle. Vi gir deg også oppskriften på Avjar - en grillet grønnsaksmos av parika og aubergine, som smaker godt til potetene. Slik lager du deilige, ovnsbakte gourmetpoteter!


Ovnsstekte poteter er perfekt som tapas sammen med aïoli men passer også som tilbehør til alle typer stekt kjøtt. Knollene (potetene) er oppsvulmede stengeldeler med grohull (øyne), hvorfra det utvikles stengler og trevlerøtter. Poteter er magre, rike på stivelse og kostfiber. En garantert favoritt til både store og små! Potetlomper er typisk norsk husmannskost som lages av moste poteter , salt og mel.


Lompene ble tidligere kjevlet ut og stekt oppå vedkomfyren. De ble gjerne spist som kveldsmat, helt ferske, med smør og sukker på. Se også oppskrift på Potetkaker og Potetmoslomper.


Denne oppskriften kommer opprinnelig fra Hardanger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg