onsdag 13. november 2019

Koke poteter i microcook

Poteter kan og kokes i mikroen. Dette er greit når du er alene og ikke gidder å koke på vanlig måte. Du legger potetene i en form med lokk over. Ha gjerne i litt vann.


Prikk hull på skallet med en gaffel før du skrur på mikroen. Du må beregne ca minutter pr middels stor potet med full styrke, avhengig av type ovn.

Hell vann og poteter i MicroCook Kanne l, legg på Lokk og tilbered i 6–minutter på 6watt. Hell av vannet og mos med Grønnsakmoser. Pisk smør og melis i ExtraChef med piskeinnsats. Tilsett ett og ett egg. Både i min gamle og i min nye micro.


Jeg stikker hull på skallet, legger dem i en boks med litt vann i bunnen, og kjører på. Og da blir de altså så seige at det er uaktuelt å servere slikt til andre. Kok mandelpotetene med skall forsiktig i 5-minutter i usaltet vann.


La de så trekke 5-minutter (avhengig av størrelse) i det varme vannet, til de er knapt møre.

Kokte poteter er et tilbehør til middagen som mange ikke kan klare seg uten. På min mikro-ovn som er 700W tar det minutter å koke en stor potet delt i 4. Når du skal koke poteter som har lett for å koke i stykker, som pimpernell og mandelpotet, er trikset å ikke koke potetene helt ferdige. Når de er knapt møre, slå av vannet, ta kjelen av platen og legg et håndkle på toppen under lokket og la potetene etterkoke i dampen. Koke - og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen. Hvordan koke poteter til perfeksjon?


Helt basic framgangsmåte for å koke poteter , er å skylle potetene godt, så koke opp rikelig med vann og en liten teskje salt i en kjele, tilsette potetene og skru ned varmen. Vannet skal småputre, ikke fosskoke etter at du har hatt potetene oppi, sier Neumann. Med denne posten kan du bake eller koke potet i mikrobølgeovn på 3-minutter. Sjekk at det fortsatt er vann igjen i bollen, trenger ikke være mye men skal være litt vann synlig. Skal prøve å koke poteter i den i dag.


I denne filmen viser Bent Stiansen deg hvordan koke poteter. Se filmen, for flere smarte tips. Use crushed nuts, chocolate flakes or crushed cookies as an alternative to sprinkles.


Jeg bruker oppskrift med lite mandler. Og husk: du kan bruke oppskriften som den er, eller du kan tilsette andre smaker. Ingen sak å koke poteter når man har en microcook kanne.


Bakunderlag, microcook kannen og slikkepotten er gode hjelpemidler når man. Skal du ha skikkelig sprøstekte poteter som er myke som potetmos på innsiden har du kommet til riktig sted.

Eller riktig blog for å være presis. For å lage skikkelig sprøstekte poteter trenger du tid og, hold deg fast, natron. Unsubscribe from BAMA Gruppen AS? Visste du at noen poteter skal kokes, mens andre skal trekke?


Cancel Unsubscribe. Det å koke poteter er ikke akkurat rocket science, men et par triks gjør så du enklere får et snasent resultat. Nordmenn har tatt poteten til sitt hjerte, men den er også elsket og flittig brukt i flere andre land.


Amerikanerne bruker den gjerne til sine mashed potatoes, mens øst-europeerne inkluderer den i sine gryteretter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg