onsdag 27. november 2019

Prematur fødsel uke 31

Har hatt vannavgang i går, så det blir prematur fødsel. Ikke rier, ikke særlig åpning. De er ikke superoptimistiske mtp å nå uke eller mer da.


Dere som har født i uke , hvordan har det gått med barna? Hvis fødselen skjer før uke er fullendt, er det en for tidlig dvs. Prematur betyr egentlig førmoden. En prematur fødsel starter med premature rier. Noen ganger skjer dette fordi vannet går, men ofte vet man ikke årsaken.


Et prematurt barn født mellom 29. Det ble gråt, lungemodningssprøyte, ambulanse, riedempende og to døgn på sykehus, med en bekymring jeg ikke var forberedt på. Legene forsikret meg om at uke skulle holde, og dette ville mest sannsynlig gå bra om ikke medisinene stoppet riene.


Jeg er kun uker på vei og håper inderlig at ting går bra denne gangen også (for det gjorde det virkelig sist, tross fødsel i uke var han frisk og fin), men med tanke på at vi nesten mistet gullet vårt først i uke da jeg hadde blødning og så i uke (en dag tid og han hadde dødd av underernæring) er jeg redd for at det skal. For tidlig fødte barn kalles også premature. Barn født i uke og utover, med normal vekt ifh alder, uten andre med. Jeg går til vekstestemering m UL hver 3. Klarer vi å holde de inne til uke vil de bli noe legen nå sist natt kalte ukomplisert prematur.


Det er en viss risiko for at prematur fødsel kan skje igjen, i senere svangerskap. For å forebygge at det skjer, bør du følges opp tettere enn andre. Du bør unngå forhold og situasjoner, som du nå har erfaring for kan utløse kynnere. Fordi en prematur fødsel kan forårsake visse komplikasjoner, viser vi deg hvordan du oppdager trusselen om prematur fødsel og hva du kan gjøre for å forhindre det.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Flere her inne som har hatt prematur fødsel eller truende fødsel ? Førstemann min kom brått uke med vannavgang Nr to lå jeg mye på sykehuset med premature riier.


Første gang inn i uke 2 lå på sykehust til uke og hjem med strengt sengeleie. Riiene startet igjen uke men fikk igjen stoppet di. Kan jeg reise med fly i uke ? Jeg fødte en gutt i uke 31. Hvordan forebygge prematur fødsel ved neste graviditet?


Vi kan likevel si med rimelig sikkerhet at barn som blir født i uke til har betydelig risiko for død og funksjonsnedsettelser, men prognosen blir bedre etter fødsel i uke 24. Metoder for å beregne gestasjonsalder i svangerskapet varierer. I mange studier vi har inkludert var metodene for å beregne termin mangelfullt beskrevet. Andre vanlige gravid-plager rundt uke er forstoppelse og hovne ben, særlig mot slutten av dagen.


LES OGSÅ: Plagene ingen forteller om. Gode tips i uke 31. En ammepute som støtter oppunder magen og går mellom lårene kan gi bedre sovestilling hvis du sliter med bekkenløsning.


Ved trillinggraviditet er risikoen for prematur fødsel stor. Maria håper å holde ut til uke 28. Da er det større sjanse for at alle babyene overlever.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg