torsdag 14. november 2019

Konisering ventetid

Ventetid er tiden det tar fra behandlingsstedet mottar henvisningen din til du kan komme til utredning eller behandling. Antall behandlinger I tjenesten Velg behandlingssted vises antall ganger en undersøkelse eller behandling er utført per behandlingssted. Det er et inngrep som gjøres for å forhindre celleforandringer fra å utvikle seg til livmorhalskreft.


Pakkeforløpet for livmorhalskreft har som mål å bidra til rask utredning og oppstart av behandling, og unngå unødvendig ventetid. Psykiske reaksjoner. Mange opplever uvisshet og bekymring i forbindelse med en alvorlig sykdom som kreft. Vi har samlet noen råd og forslag til teknikker du kan prøve ut, som kanskje kan hjelpe deg. Dere som har hatt biopsi og etterfølgende konisering , hvor lang var ventetiden deres fra biopsi til koniseringen?


Og hadde statusen din (CIN CIN3) forverret seg i ventetiden fra biopsien til koniseringen? Dette blir gjort når det er registrert middels eller store celleforandringer. Disse celleforandringene sitter oftest ytterst på livmortappen.


Behandlingen består av et mindre inngrep kalt konisering av livmorhalsen. Inngrepet vil skje poliklinisk, og du reiser hjem kort tid etter. Jeg satte meg ned og begynte å søke: celleforandringer, livmorhalskreft, konisering , HPV. Ord jeg absolutt ikke hadde hørt om før, men allikevel som hørtes så alvorlige ut.


I en alder av år valgte jeg å bestille time til min første gynekologiske undersøkelse. Jeg ville ikke, men jeg følte jeg måtte. Hvis du har sart mage og ikke tåler detaljer bør du ikke lese videre. Forstadier til kreft i livmorhalsen og meget små kreftknuter behandles med et mindre inngrep, en såkalt konisering. Konisering : Behandling av forstadier til livmorhalskreft.


Det foregår som oftest i lokalbedøvelse. Ved konisering fjerner gynekologen den lille biten av livmoren som inneholder celleforandringer. Når er konisering aktuelt? Vevsprøver, som celleprøve og biopsi tatt av livmorhalsen, avdekker noen ganger celleforandringer. I slike tilfeller kan gynekologen anbefale at en liten bit av livmorhalsen fjernes ved en operasjon som kalles konisering.


En kjegleformet bit ytterst på livmortappen fjernes med en liten elektrisk varmeslynge eller laser. SupaWoman skrev: Gjøre dere det gratis? Har aldri opplevd at foreldre ikke tenker at de skal betale, men snarere at de har et ønske og et behov for å vise sin takknemmelighet, men hvilken form de betaler i varierer jo. Noen ganger ei flaske vin, et gavekort, noen ganger et pengebel. Celleforandringer er ikke kreft og stort sett alle blir fullstendig helbredet ved at man fjerner en liten bit av livmorhalsen (= konisering ). Livmorhalskreft, livmorkreft og eggstokk-kreft.


Underlivskreft omfatter først og fremst livmorhalskreft, livmorkreft og eggstokk-kreft. Behandlinga består av eit mindre inngrep kalt konisering av livmorhalsen, det vil seie av ein fjernar kirurgisk det området på livmorhalsen der celleforandringane sit. Dette gjøres når det er registrert middels eller store celleforandringer på livmorhalsen. Undersøkelse og behandling skjer på en konfidensiell og profesjonell måte da gynekologiske problemer ofte er av personlig og intim natur.


Du trenger ikke henvisning for å komme til gynekolog, og det er vanligvis kort ventetid. Her kan du også spørre om ventetid. Celleprøven kan tas fra forskjellige steder på kroppen.


Du kan også gå inn på MinJournal. Denne tjenesten kan du kun benytte deg av dersom det er gitt beskjed om dette i innkallingsbrevet du har mottatt fra sykehuset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg