fredag 15. november 2019

Lynnedslag live

Lynnedslag live

See lightning strikes in real time across the planet. Free access to maps of former thunderstorms. Norge og Skandinavia. Kartet viser hvor det er nedbør (regn, slud snø). Fargene gir en indikasjon på hvor kraftig nedbøren er.


Lynnedslag live

I situasjoner med regsitrert lynaktivitet vil hvert lyn vises på kartet. Vent litt, laster bilder. Ved å sende ut radarstråler registrerer radaren hvordan nedbøren. Fleire aktørar viser lynnedslag i sanntid.


Lynnedslag avgir enorme mengder elektromagnetiske utladninger kvar gong dei slår ned. Dette kan målast og registrerast. Alt blir loggført av eit verdsomspennande nettverk av målestasjonar, som saman kan ved hjelp av triangulering fortelja både når og kvar eit lyn slår ne skriv Tek. Radaren mottar ekko når strålene treffer. To steder skiller seg ut som områdene med flest lynnedslag på jorden: Maracaibosjøen i Venezuela, og et område ved landsbyen Kifuka i den østlige delen av Den demokratiske republikken Kongo.


Lynnedslag live

Disse ga et betydelig dataunderlag, men også et ønske om mer viten. Etter hvert som utviklingen på utstyrssida skjøt fart ble det etablert et automatisk system for registrering av lynnedslag. VG tar ditt personvern på alvor.


Derfor laster vi ikke tredjepartskode før det er nødvendig. Klikk igjen for å like denne videoen. Norsk kvinne døde etter lynnedslag i Italia: – Det er en stor tragedie. Vitner har fortalt at de så lynet treffe den år gamle kvinnen før hun falt sammen. Store nedbørsmengder preget Fort Myers i Florida 19.


Silje Fismen (43) døde etter lynnedslag i Italia. Avdelingen har mistet en dyktig kollega og en god venn. Over av dødsfallene etter lynnedslag i USA, skjer ved utøvelse av fritidsaktiviteter.


Mannlige golfspillere er overrepresentert i statistikken med dødsfall ved lynnedslag i USA. Flækket træ, på grund af lynnedslag. Tysvær brannvesen rykke ut på melding om brann i skog og mark etter lynnedslag ved Høie i Tysvær kommune. Fem minutter etterpå var det Åkra brannstasjon som måtte rykke ut til en melding om brann som følge av et lynnedslag i bolighus i Myrdalsvegen i Karmøy kommune. Daniel Modøl (38) was standing on his terrace in Gjerstad in Norway, filming the lightning strike in the horizon.


Lynnedslag live

All of a sudden the lightning strikes just five metres away. Det er montert overspenningsvern og sikringer i alle Telenors sentraler for å begrense skader ved lynnedslag. Likevel kan lynnedslag forårsake høye spenninger på telekablene, som kan skade elektronikk og datautstyr. Telenor oppfordrer folk til å holde seg unna teleledninger og strømuttak i huset mens tordenværet pågår. Lynradar for skandinavia.


Oppdateres hvert minutt. Trykk oppdater i nettleseren for å se de nyeste. Brannvesenet i Kragerø frykter skogbranner i helgen.


Det er meldt om lyn og torden i området og Lars Falk i Kragerø brannvesen sier de frykter en liknende situasjon som i Drangedal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg