torsdag 7. november 2019

Mat uten egg melk og gluten

Alt av snacks, ferdigretter og økologiske matvarer til en sunn livsstil. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mai er en deilig vårmåned som ofte byr på festligheter i form av konfirmasjoner og bryllup og ikke minst nasjonaldagen. Med disse nydelige kakene uten melk , egg , gluten og nøtter kan du invitere til fest og være sikker på at de fleste kan ta en bit av kaka.


Håper dere finner inspirasjon i oppskriftene som kommer, og at dere ser at det går an med intoleranser og likevel spise gode kaker.

Dessverre er denne kaken med egg , men snart kommer jeg med bursdagskaker som er uten egg. Lillegutt skal feire at han ble år i sommerferien. Bollene har mange variasjonsmuligheter, og det gjør at du som allergisk også kan finne en variant som passer akkurat for deg. I denne artikkelen gir vi deg noen enkle byttetips, og du finner oppskrift på originale kanelboller og kanelboller uten egg , melk og gluten.


Kanelbollens utgangspunkt en vanlig gjærdeig. Middag uten gluten og melk må jeg ha hver dag. Nå er det slutten av oktober, og høsten må sies å ha kommet for fullt.


Fryseren er full av lokalt lam og butikken har store mengder med lokale grønnsaker – det prøver vi å dra nytte av.

Tid for barnebursdag, og for en gangs skyld ville jeg lage en kake som også jeg kunne spise. Bunnen er derfor basert på Anne Spurklands Langpannekake (fra boken Frie kaker), men jeg har halvert sukkermengden, samt byttet ut hvetemelet med glutenfritt bakemel. Siden bunnen er uten egg blir den naturlig nok noe tørrere.


Nå ligger den ikke ute noe sted lenger. Jeg synes disse kjeksene er knallgode. De er også gode uten sjokoladebiter, med litt vaniljesukker i, eller med rosiner i stedet for sjokolade.


Glutenfrie bagels med havre. Frukt, bær og grønnsaker, både friske, fryste og tørkede. Melk , smør og fløte. Du kan lage mye mat uten gluten og med vanlige oppskrifter. Bokhvete, hirse, quinoa er noen av de matvarene som er naturlig glutenfrie.


Les mer om hvilke matvarer som inneholder gluten , og hvilke som er glu tenfrie her. De fleste i dag er kjent med de vanligste allergiene som glutenallergi og laktoseintoleranse, samt allergi mot egg og melk. Enten du skal bake til noen med allergi, eller er allergisk selv kan det by på utfordringer å vite hvordan man lykkes med boller, brød og kaker når man må sløyfe gluten , melk eller egg.


Her er ukesmenyen for to voksne og to barn fri for gluten , melk og egg ! Hva kan man spise når egg , melk og det meste av korn må utgå en periode?

Jon og jeg har klødd oss i hodet. Jeg har i perioder vært helt uten alt av korn og melk , men de siste årene har jeg inkludert surdeigsbrø pimpet havregrøt og geitost i kostholdet – og. Potetsalat uten melk , egg og gluten : Potetsalater kjøpt i butikken har ofte dressinger basert på melkeprodukter, men du kan lage en like god potetsalat i en fei med dressing basert på olje. Bruker gjerne noegg (replacer) eller polenta som eggerstatning.


Ellers går kakebakst o. Bollene og kakene mine blir like luftige og fine uten. Deilig fyldig shake helt uten melk og tilsatt sukker! Klart du kan lage deilig fyldig milkshake uten melk – eller shake blir det jo da. Hjemme hos oss bruker vi soyamelk.


Uansett om det gjelder deg selv, barn, barnebarn eller andre i din omgangskrets. Lynguide til mat uten gluten. Her skal det finnes informasjon som er lett å forstå, oppskrifter som er enkle å lage og tips om nye produkter på markedet.


Kaka er for øvrig omtrent den samme som de danske brødrene Adam og James Price lagde i sesong av Munter mat og kalte Gateu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg