fredag 1. november 2019

Kleskode konfirmasjon menn

Er du invitert i konfirmasjon , men usikker på hva du bør ha på deg? Om ikke annet er oppgitt på invitasjonen, er det et pent pyntet antrekk som er regelen, ifølge stylist og motejournalist Vibeke Stiansen. Det betyr at menn som regel stiller i dress eller buna og damene i buna kjole, skjørt og bluse eller buksedress, sier hun.


Ved litt mer uformelle anledninger, som konfirmasjon , forretningslunsj, teater eller konsertbesøk. Tradisjonelt skriver man også kleskoden Dress på innbydelser til bryllup, men mener egentlig mørk dress.

PÅ samme måte kan man i dag skrive dress, men mener egentlig jakke og bukse. Konfirmasjon , bryllup, fest med jobben eller jule- og nyttårsselskap. Det samme spørsmålet melder seg: Hva skal jeg ha på meg? Når det står smoking, mørk dress og business casual på innbydelsene, er det ikke sikkert du er nærmere et svar. For, hva betyr egentlig kleskodene?


Og hva om det ikke står kleskode i det hele tatt? Men det er en anledning hvor man pynter seg, likevel med større frihet enn ved mange andre tilsvarende anledninger. Hvorfor ikke gå for en etniskinspirert bohemstil, en av vårens hotteste trender?

Se bilder av dyre og rimeligere klær i bildegalleriet over. Ekspertene fraråder deg blant annet fra å velge kjoler med en for dyp utringning, eller vise for mye hud. Er bedt i en konfirmasjon i mai. Dette er til søskenbarnet til samboer, en familie vi ikke har noe kontakt med i utgangspunktet. MEN : Hva har man på seg i konfirmasjon ? Jeg har buna men er timer unna med bil, så orker ikke kjøre bil så lenge i bunad.


Har heller ikke muligheter til å skif. Er ikke kleskoden angitt er det etter gammel tradisjon alltid galla-antrekk som gjelder, men nå til dags er det vanlig at man selv bestemmer hva man skal ha på seg. Kleskodene er nummerert fra til 5. En annen anledning der kjole og hvitt kan benyttes kan være i forskjellige ordensselskap, men der kan variasjonene av antrekket variere noe fra det som anses korrekt ved bruk av dresskoden kjole og hvitt. Tidligere ble Kjole og hvitt ansett å være det naturlige valget dersom det ingen kleskode ble oppgitt på invitasjonskortet.


Likevel velger mange å invitere med denne dresskoden. Vi skal ikke krangle mer på dette, men heller hjelpe deg å finne ut hva du bør ha på deg om du har fått en invitasjon til et pent selskap i posten. Generelt kan vi si man her skal kle seg pent (ingen bombe!), men samtidig ikke alt for formelt (dropp kjole og hvitt).


Hvis det i en innbydelse er angitt et bestemt antrekk, bør dette bæres av vertskap og gjester. Innleide underholdere eller serveringspersonale på festen omfattes derimot ikke av kleskoden.

Vent et kvarters ti og prøv å hiss opp den nye til en runde nummer 2. Dåp et noe av det mest vriene å kle seg til, synes jeg. Antrekket skal være pent, men ikke for pyntet. Tekkelig uten å være tantete. Du bør du først og fremst observere miljøet, i tillegg til å søke informasjon hos kolleger. Enkelt, men ikke for casual.


Mange bedrifter er også tydelige på hvilken kleskode som gjelder, avhengig av hvilken rolle du har i selskapet, sier Paulsen. Innenfor rammene av bedriftens kleskode , er et godt utgangspunkt å velge klær du trives med og føler deg vel i. Kirkelig konfirmasjon Fremdeles velger flertallet av norske ungdommer som skal konfirmere seg kirkelig konfirmasjon. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden, men du må ikke tro. Hva kan man skrive på konfirmasjonskort? På et konfirmasjonskort kan man skrive mye forskjellig - alt fra et kort Gratulerer med dagen og framtiden, til et lite dikt eller et sitat fra en klok munn.


Men kle deg smart under også, slik at du kan kaste jakken om det skulle bli varmt (det har det en merkelig tendens til å bli på fest!) Sko Ikke glem sko. Det vil si: dropp barfot og sandaler, selv om det er midtsommer. Men du kan veldig gjerne gå barfor i skoene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg