fredag 22. november 2019

Sprø kringler

I Norge er det Bergen som er mest kjent for sine kringler. Forklaringen er nok at som Hansaby kom tidlig inspirasjoner og nye ting fra Europa til Bergen. De kalles vannkringler fordi de kokes i vann, noe gjør at de blir sprø , harde og holder seg lenge. Mange slags kringler. Det gjør at de blir sprø , harde og kan oppbevares lenge.


Bergenske vannkringler har fått sitt navn, fordi de kokes i vann.

Men det er fullt mulig å hoppe over kokingen, om det er ønskelig med mykere kringler. Nystekte vannkringler med hvitost på smaker kjempegodt og anbefales på det sterkeste. Etter å ha krysset havet har brezels blitt til pretzels i USA, og er et populært bakverk på linje med bagels.


De lages også på nesten samme måte, ved at de får et bad i kokende vann før de stekes. Ingerid: De blir sprø , man skal steke dem lenge nok til at de blir ganske harde. De trilles ut såpass tynne at de blir sprøere enn de bergenske (det er i hvert fall meningen, men jeg har flere ganger stekt dem for lite eller trillet dem ut for tjukke, og da blir de myke og mer bergenske og bestemor blir svært skuffet!).


Prisen for en obwarzanek ligger på 1. Les mer om øl i Krakow, og priser på alkohol og uteliv i Krakow.

Der elta farmor deig, trilla emne, lagde kringler – som ho kokte og deretter steikte. Eg husker utruleg godt dufta på kjøkkenet. Og den varme handa til farmor då ho strauk meg over nakken. Og eg kjem aldri til å gløyme då eg sette tennene i kringla, sprø utvendig, mjuk – og nesten litt seig – innvendig, med rennande smør attåt. Liten porsjon, ca kringler ) 2g hvetemel g gjær dl vann g smør.


Ha alt i kjøkkenmaskin og kna godt sammen. Trill tynne kringler. Husk de hever godt, så trill dem tynne så de ikke blir for tykk når de er ferdig. Da kan de bli vanskelig å få tørr. Til ca kringler.


Bland alt sammen til en fast deig. La den heve i min. Del deigen i like store emner. Forvarm stekeovnen til 2grader. Fersk og nybakt kringle med kanel og sukker smaker alltid godt!


Kringlen kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. La kringla tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Ha vann og natron i en stor kasserolle. Gi vannet et oppkok og rør til natronet har løst seg opp. Legg i en kringle om gangen (vannet skal fortsatt koke).


Vår ostekake er laget med syrlig ostekrem med smak av solbær på en sprø kjeksbunn. Dette er en frisk ostekake med en deilig fluffy konsistens på ostekremen – en sikker vinner på kakebordet! Vi forandrer litt på pynten på kaken fra dag til dag. Kringler av spelt med havsalt, en ny favoritt for de små! Sprø og gode pretzels.


Perfekt som mellom-målti på tur eller bare til kos. Et litt bedre alternativ enn vanlige kjeks og snacksprodukter. Demetersertifisert. Bak ut en del om gangen.


Form dem til kringler , på stekebrett dekket med bakepapir. La heve lunt og tildekket i ca. Det har blitt noen bakeinnlegg i det siste ser jeg, men sånn er det når man er gravid og stadig fyser på noe ;-) Og nå som det nærmer seg s. Dypp kvar enkelt kringle i nærmast kokande lettsalta vatn.


Liter ) Legg på brett med bakepapir. Sett i omn på 250ºC i minutt. OBS Kan variere frå omn til omn. Etter heving lages det kringler ( ca stk) , og disse skal etterheves i kokende vann.


Ha en stor kjele med vann og ha kringlene i det fosskokende vannet til de flyter opp. Tas opp med en hulløse el. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN.


Det serveres ofte til spekemat og rømmegrøt ikke minst på mai. Vannkringler er egentlig ett tradisjonsbakkels fra Bergen. For meg personlig er det ett godt barndomsminne for dette fikk jeg hos mormor.


Da var de delt i to med smør og evt hjemmelaget syltetøy på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg