mandag 18. november 2019

Klage på bekymringsmelding til barnevernet

Man leser og hører stadig om bekymringsmeldinger som blir sendt barnevernet fra skoler og helsetjenesten. Senest i Aftenposten den 26. Ledelsen ved en barneskole hadde inngitt bekymringsmelding til barneverntjenesten etter et utsagn fra et barn.


Når barnevernet får en bekymringsmelding om et barn, skal de snarest og innen en uke vurdere om de skal iverksette en undersøkelse eller ikke. Det betyr at hvis barnevernet ønsker å gå videre med bekymringsmeldingen, oppretter de en undersøkelsessak for å finne ut mer om situasjonen til det barnet bekymringen gjelder.

Fylkesmannen henviste saken til avklaring hos kommunen. Ifølge styrer fikk barnehagen da beskjed om at forholdet skulle meldes til barnevernet. At bekymringsmeldingen inneholdt uriktige opplysninger eller at barnehagen skal ha sendt bekymringsmeldingen med annet motiv enn bekymring for barnets omsorgssituasjon, avviste barnehagens advokat på det sterkeste.


Den beste måten å unngå dette på er å sende inn klagen i god tid før det du mener er klagefristen utløp. Hva skjer når man sender en bekymringsmelding til barnevernet ? Skjema for bekymringsmelding til barnevernet. Dersom du er misfornøyd med vedtaket kan du klage til kommunen innen uker.

OBSERVASJON VED BEKYMRINGSMELDING TIL BARNEVERNET. Antallet klager på barnevernet i Telemark har ligget noenlunde stabilt. Et familiemedlem har sendt en bekymringsmelding til bv (godt begrunnet) om graverende forhold. Er du over år, kan du i nokre tilfelle klage på den hjelpa du får frå barnevernet.


Ta kontakt med barnevernet og fortell at du vil klage. Barnevernet har ei plikt til å hjelpe deg med klagen. Hold inn Ctrl-tasten eller cmd-tasten på Mac. Melde fra til barnevernet ( bekymringsmelding ). Slik kan du som privatperson ta kontakt med eller sende ei bekymringsmelding til barnevernet.


Er du uroa for eit barn eller ein ungdom? De fleste meldingene kom fra skole, politi og fra barneverntjenestene selv. Bekymringsmelding til barnevernet. Vanligvis kommer det ikke som en overraskelse på foreldrene at barnehagen sender en bekymringsmelding til barnevernet. Dersom det er grunn til å tro at barnet blir utsatt for grov vold eller seksuelle overgrep, kan det være gode grunner til ikke å konfrontere foreldrene med denne mistanken før en melder til barnevernet.


Du lurer på om du kan anmelde de som jobber i barnevernet , og hvem du kan snakke med om det du opplever som maktmisbruk.

Dersom du ønsker å klage på barneverntjenesten er det fylkesmannen i fylket du bor som er du kan klage til. Enkelte yrkesgrupper har også en varselsplikt i kraft av sin stilling. Det følger av barnevernsloven § 4-at barnevernet innen en uke skal avgjø-re meldingens innhold og om den skal følges opp videre. Den som gis klagerett er da enten part i saken eller en som har en så nær tilknytning til saken at vedkommende må gis rettslig klageinteresse. En klage bør begrunnes, men det er ingen plikt.


Det holder at klager kun skriver hvilket vedtak det klages på. Derimot har jeg invitert henne på julefeiring med meg og barna, invitert henne på ferie, forsøkte utallige ganger til å fokusere på at vi kan samarbeide om barna i stedet for å krige. Men når hun etter tre år med angrep mot meg fikk barnevernet inn i saken, basert på usannheter sa jeg stopp. Da la jeg frem bevis for at hun lyver.


Dersom du som pasient, bruker eller pårørende opplever at det ikke gis helse- og omsorgstjenester, eller at kvaliteten på tjenestene er uforsvarlig, har du mulighet til å klage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg