tirsdag 26. november 2019

Slapp trøtt sliten svimmel

Du har altså vært slapp , trøtt og svimmel i flere uker, og tidvis tungpustet. Og du har fått påvist en jernmangel, og forøvrig gikk du opp kg sist sommer. Og du hadde de samme plagene i sommer, og de gikk delvis tilbake i en periode, for så å komme tilbake.


Slapp , trett, hodepine og svimmel. Spørsmål publisert 12. Jeg har de siste 3-månedene blitt gradvis i dårligere form.

Derfor er du trøtt og slapp. De vanligste grunnene til at du mangler energi - og måter å løse saken på. Hvis du blir veldig sliten av hverdagsaktiviteter som husarbeid og hagearbei.


Trøtt , slapp og sliten. Mange av disse vet ikke at de går rundt med en livstruende sykdom. Som regel er det imidlertid ikke noe galt med tenåringen selv om han er sliten , trøtt , sur og sulten, men legen syns ikke det er så rart at foreldre reagerer når det blide, lille barnet deres praktisk talt endrer seg over natten. Hvis du ikke har hatt barn i tenårene før, vet du jo ikke at det gjerne er slik.


Og siden jeg har dårlig samvittighet fordi han må være inne så mye når jeg er i dårlig form så tenkte jeg å drive med litt hjernetrim inne, og kjente underveis at jeg ble skikkelig slapp , trett, svimmel og rar i hodet (blir litt lyssky, får en følelse av å ikke være tilstede for å prøve å forklare litt) igjen så jeg bare. Mye kan gjøre deg svimmel.

Når det gjelder svimmelhet så er det et symptom som er veldig uspesifikt, det vil si at mange sykdommer kan ha dette symptomet. Det finnes flere varianter av svimmelhet, og i dag er det vanligere å undersøke grundig på de underliggende årsakene til at man blir svimmel enn bare for få år siden. DEPRESJON: Det å føle seg trøtt og sliten kan være en begynnende depresjon Foto: NTB Scanpix Vis mer Når fysisk sykdom er årsaken. Hvis du føler deg trett og sliten uten at du forstår grunnen, stiller saken seg litt annerledes, mener legen. Man er trøtt og sliten både på jobb og når man kommer hjem til ektefelle og barn.


Arbeidsgleden er borte, og man er fysisk sliten og orker ikke gjøre stort på fritiden. Man begynner tilbringe mer og mer tid i sofaen foran tv’en (gjerne med en øl eller fire). Og det er ikke alltid nok søvn hjelper.


Her kan du lese om mulige årsaker til at du aldri føler deg helt uthvilt, og noen råd for å bli mindre trøtt og sliten. Hvis dette fortsetter vil jeg anbefale deg å ta kontakt med sin fastlege for en vurdering. Kanskje er det noen vitaminer du mangler, eller kanskje du har lave jernlagre? Da kan man bli sliten , trøtt og slapp.


Det samme kan man bli hvis man spiser for lite. Er du alltid sliten og trøtt ? Det kan ha veldig mange årsaker, og det første du bør gjøre hvis du er trøttere enn vanlig er å se på søvnvanene dine, men det kan også være helt andre årsaker til at du helst vil sove hele dagen. Hei, jeg er alltid slapp , trøtt og sliten og blir helt utslitt, svimmel og rar etter bare liten fysisk aktivitet.


Jeg sliter også veldig med å sove, som går utover skole, som er dumt for jeg går i 10. For øvrig kan du bli slapp og sliten av alle de samme grunnene som når du ikke er gravid.

Men dersom du i tillegg til å føle deg trøtt , også er svimmel , opplever nedsatt fysisk yteevne, hjertebank, er tungpustet, har hodepine og opplever øresus, kan du ha for lite jern i kroppen, noe som fører til blodmangel, lav blodprosent (anemi). Jeg har i noen måneder vært utrolig trøtt , slapp og sliten. Ikke noe lathet- trøtt , men skikkelig sliten. Noen ganger blir jeg svimmel , og klarer ikke gå, stå eller kjøre bil, jeg klarer nesten ikke å se, alt flyter i hverandre. Ifølge Norsk Helseinformatikk er binyrene hormonkjertler som består av binyrebark og binyremarg, og begge disse delene produserer hormoner som er viktige for kroppen vår.


Har i det siste vært mye små svimmel ,kvalm, tung i kroppen, tiltaksløs og hodepine, og følt meg sliten. På jobb skylte de på at dem trodde det var varmen. Men var hos legen i går og tok masse blodprøver som jeg får svar på om ei uke.


Legen trodde det kunne være jernmangel, noe med blodtrykket ell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg