torsdag 12. desember 2019

Traktorkake langpanne

Kle en langpanne med bakepapir. Smør og strø papiret. Bland kakao, melk og sukker i en kasserolle og kok opp. Rør matfett og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen.


Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med melkeblandingen.

Hell røren over i langpannen. Lag deigen og stek den i en liten langpanne. Bestem så størrelsen du ønsker å lage firguren i og kutt til. Så er det bare å bykke opp lag på lag med krem og bunn. Det er veldig lurt å sette kaken kaldt så den setterseg og holder formen innimellom.


Og få den fast og fin før siste laget med krem. Avslutt med marsipan, eller sukkerpasta. Ha røra i liten langpanne 25×40. Så utrulig tøff kake!

Er på leiting etter traktorkake -mal til 3-års bursdag i helga. Denne er en favoritt! Brukte du ei traktorform, eller er det langpanne som du har forma til en traktor? Takk for inspirasjon!


Visp sammen egg, rørsukker og vaniljesukker. Bland mel, kakao og bakepulver, og sikt det ned i røren. Stekes i nedre delen av ovnen ved 1°C i ca. Skjær ut en gitar ved hjelp av en tegnet mal eller direkte.


Del kaken i to bunner. Jeg vet jeg har nikkelallergi og ville ha dem vekk. Jeg fant på nett at det var mulig å reversere denne steriliseringen, at man faktisk kunne lage barn på normalt vis igjen. I dag lagde jeg en traktorkake til sønnen til ei gammel klassevenninne av meg.


Jeg klarte å lese feil på meldingen fra henne, så han er altså år, kremt. Men det var bare å lage tallet om til et 2-tall, så det ordnet seg fint det, he he! Café Stings sjokoladekake er en killer sjokoladekake - myk og saftig med en helt fantastisk god sjokoladekrem!


Jeg fant oppskriften på nettet for mange år siden, og kaken skal etter sigende stamme fra Café Sting i Stavanger. Restene kan du fryse, så har du deilig fersk kake å by på når du plutselig får gjester. Det er sesong for blåbær.

Saftig gulrotkake i langpannekake. Prøv vår deilige oppskrift i dag. Den perfekte sjokoladekaken. Se oppskriften her.


Smarte løsninger som gjør hverdagen enkel og morsom både på kontoret og hjemme. I dag har vi vært i selskap hos mitt tantebarn Ronja som feiret sin årsdag! Hun ønsket seg en traktorkake , og det måtte hun jo få!


Her kommer steg-for-steg hvordan jeg lagte en enkel traktorkake til et barneselskap. Lag to klumper til to avlange firkanter og sett de slik. Trill baller, to store og. Så lille Gaute-gutten fyller år i morra.


Traktorkake og Gråtasskake. Det blei behørig feira i dag. Tante ble spurt om å bake en kake. Ja, det kan æ vel, og slengte i hop en langpanne. Eller gjør som jeg gjorde før: Lag en langpannekake og legg på flytende sjokoladeglassur.


Når glasuren er stivnet kan du tegne på det motivet du måtte ønske. Teg på med smeltet mørk sjokolade. Rekker ikke å bestille noen former, så lurer på hvordan en meget lite kreativ sjel som meg kan få til det.


Bland sammen cottage cheese, kesam og egg – kjør glatt og klumpfritt med stavmikser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg