torsdag 19. desember 2019

Spenninger i underlivet

Smerter i underlivet når du er gravid kan naturlig nok skape bekymring. Pasienter med vulvodyni eller vaginisme har endret smertefølsomhet i underlivet. Dette gjør at vanlig berøring for andre føles som sterke smerter for dem, sier Dyrkorn. Som en del av behandlingen kan det være aktuelt å smøre en bedøvende salve i skjedeinngangen der smertene oppstår. Smerter kan være mange ting, som for eksempel betennelse i prostata, bitestikler eller testikler.


En sjelden gang kan det være alvorlig sykdom som prostatakreft eller blærekreft som ligger bak. Eksempelvis vil stress blant annet gi økt spenning i muskulatur, inkludert bekkenbunnen. Lekkasjeproblematikk, både av urin og avføring, kan føre til økte spenninger i bekkebunnen, både bevisst og ubevisst. Flere studier i land som Norge kan sammenlignes me legger føringer for at en prevalens mellom ti og tyve prosent av vestibulitt.


Muskulære spenninger i underlivet er ikke uvanlig, men disse tallene virker høyere enn hva jeg har erfaring for, sier Roksund. Han understreker at spenningene kan ha flere andre årsaker enn vestibulitt. Ofte er langvarig smerteproblematikk i underlivet sammensatt. Opplever du smerter, bør du la være å ha samleie til du finner ut hva som er årsaken.


Det første du må være klar over her, er at det på ingen måte er sikkert at denne cysten du har, har noe som helst med plagene dine nå å gjøre. De kan ha helt andre årsaker. Symptomene kan skyldes forhold i underlivet , eller i tarmene.


Depresjon og fortvilelse, dette går litt opp og ned men sliter med å bli tatt på alvor så har jeg hentet meg inn får jeg ofte en midt på trynet igjen. Spenninger i halsen - anstreng stemmeleie, må av og til konsentrere meg for å snakke. Hjerterytmeforstyrrelser til tider. Mangel på sosialt liv. Dette er ikke sjeldent og det beste er å snakke med kjærresten din om dette.


Hos kvinner som har født kan årsaken være at skjeden har blitt litt for vid. Når jeg ikke kan sitte blir det vanskelig å være med på sosiale sammenhenger. Kvinne, år Langvarige underlivssmerter beskrives som smerter fra nedre del av mage, bekken, underliv og organer i underliv som har vedvart mer enn mnd.


Derfor er det like viktig å undersøke lokale forhold i bekkenet som hvordan du står og går og beveger deg. Når kroppen forventer smerter, ikke nytelse, vil muskulaturen rundt skjeden kunne stramme seg. Ofte har de gått ubevisst og strammet magen over flere år, noe vi ser har sammenheng med spenninger i underlivet og anstrengt pustemønster. Dette har ført til spenninger i underlivet , og igjen forårsaket underlivssmerter.


Når det kommer til bekkenbunnen, er det ingen som ser når denne strammes. De fleste har hørt om stressnakke. Dette kan bli en langvarig tilstand som ofte medfører spenninger i bekkenbunnsmusklene og økt smerteopplevelse ved skjedeinngangen.


Smertene blir ofte utløst ved berøring, som ved samleie eller bruk av tampong, men kan også være tilstede hele tiden. Det kan være mange ulike årsaker til disse smertene. Smerten kjennes ofte som en brennende eller sviende følelse og kan i mange tilfeller også gi smertefulle spenninger i bekkenbunnsmusklene, også kalt vaginisme.


Ved vestibulitt senkes smerteterskelen i skjedeåpningen. Jade-egget øker fleksibiliteten og følsomheten i din vagina. Du vil merke mer under samleie og øke sjansene dine for å oppnå skjedeorgasmer. Dessuten egner det seg særlig godt til forebygning av spenninger og myoser i underlivet.


Egget masserer den vaginale muskulaturen og bidrar dermed til å løsne opp i spenninger. Nei, dette høres ikke godt ut. En del av verkingen i kroppen er vel fibromyalgien, og en del er vel grunnet anspenthet og spenninger. Du kunne sikkert ha godt av avspenningsøvelser og lett mosjon for å få fart på blodsirkulasjonen.


Akutt bekkenvondt vil si at personen har hatt vondt i bekkenet i mindre enn tre uker, subakutt er perioden fra tre uker til tre måneder og den smerten som har en varighet på over tre måneder klassifiseres som kronisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg