tirsdag 3. desember 2019

Psoriasis bilder

Vi har et stort utvalg design tilpasset livets viktigste øyeblikk. Last ned appen og bestill. Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok. Bestill lett online her!


Guttat psoriasis ser ut til å være vanligere hos barn, ungdom og unge voksne, selv om også eldre voksne kan få tilstanden. Guttat psoriasis utløses ofte av en streptokokkinfeksjon i halsen, så personer som ofte får denne typen infeksjon, kan også være utsatt for gjentatte utbrudd av guttat psoriasis.

Omtrent to prosent av befolkningen er rammet av sykdommen, som til en viss grad kan være arvelig. Dette er de vanligste typene psoriasis og årsaken til sykdommen. Palmoplantar psoriasis ”Palma” er et latinsk ord for håndflater, ”planta” er ordet for fotsåler.


I disse hudområdene kan man få en type psoriasis med røde tykke hudpartier, som lett kan sprekke og bli såre. Forandringen skjer i overgangen mellom overhuden og lærhuden i basalcellelaget. Den normale celledelingen skjer på ca.


Dersom du har psoriasis er risikoen for at dine barn får psoriasisartritt neppe større enn i befolkningen ellers. Dieser Anblick ist für einige Menschen unangenehm.

Trafford AM, Parisi R, Kontopantelis E, et al. I Norge har cirka to prosent av befolkningen psoriasis. Det er vi stolte av og veldig glade for.


Behandlingen av psoriasis omfatter en rekke tiltak som grovt kan inndeles i fire kategorier: salvebehandling, lysbehandling, systemisk behandling og behandling med biologiske legemidler. Omkring 2- av den norske befolkning utvikler psoriasis i løpet av livet. Hvordan får man psoriasis ? Man kjenner ennå ikke den nøyaktige bakgrunnen for at sykdommen oppstår. Personer med psoriasis er rammet i ulik gra både med hensyn på hvor på kroppen utslettene kommer, hvordan utslettene ser ut, hvor lenge utbruddene varer og hvor ofte de opptrer.


Ulike former for psoriasis 3. Hud med psoriasis har avgrensede områder der huden er rø tørr, tykk og flassende. Hudsymptomene kan også se annerledes ut og opptre på ulike steder på kroppen. Man antar at 2- av befolkningen har psoriasis. Psoriasis kommer fra det greske psora som betyr kløe.


I tillegg til medisinsk behandling, finnes det tiltak du kan gjøre selv som får utslettet til å gå tilbake og som hjelper til med å holde sykdommen i sjakk. Den blir beskrevet allerede så tidlig som i bibelen, og har videre blitt omtalt av den berømte legeskolen Alexandria, som eksisterte 3år f. For andre kan sykdommen bli vanskelig å håndtere på egenhånd. Det finnes også de som har en såpass alvorlig og utbredt form av psoriasis at de må innlegges ved sykehus for å få hjelp til behandling.


Hvis en eller flere i din familie har psoriasis , har du økt risiko for å få sykdommen.

UTSLETT VED GUTTAT PSORIASIS : Nærbilde av et utbrudd av guttat psoriasis på magen hos en år gammel jente. Estimater av forekomsten av guttat psoriasis varierer, men tilstanden står trolig for rundt av psoriasis -tilfellene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg