mandag 16. desember 2019

Kondensert melk søt coop

Stort utvalg av hoteller. Gratis avbestilling! Sammenlign matkort og søk direkte.


Du trenger nemlig ikke å koke en eneste boks med kondensert melk , og du slipper det mange kvier seg for: Å lage karamell. Bare kok sammen klassisk Melange, sukker og usøtet Viking melk til blandingen tykner og får en karamellfarge, så er du i mål! Noen som vet hvor man får kjøpt det?

Har kjøpt det tidligere på Meny, meeeen nå fant jeg det ikke der heller! Mener ikke viking melk , men Søt kondensert melk. Så heller du søt kondensert melk og karamellkrem i hullene. Resultat: Den saftigste kaken du har spist! Oppskrift på seige karameller.


Hvor får man kjøpt søt kondensert melk , jeg finner bare vikingmelk og den er usøtet? Sections of this page. Accessibility Help. Myke karameller – finnes det noe bedre?

Karamellene lages med søt , kondensert melk og får helt herlig konsistens! De er lette å lage og krever ikke lang koking. Men for å kommentere vikingmelk kontra kondensert søt melk , er ikke det noe med konsistensen?


Innbiller meg at vikingmelka er noe tynnere, og at sukkeret i søt kondensert melk hjelper til under frysinga eller noe, eller noe kjemisk der. Heston Blumenthal eller hva han kjemi-kokken heter. Husk at søtet kondensert melk er ikke det samme som Vikingmelk. Du kan lage masse godt av denne boksen, for eksempel Banoffeepai, Key Lime pie eller kanskje du har lyst til å lage verdens enkleste iskrem?


Tørsleffs søtede kondenserte melk kan kjøpes på Coop OBS, Mega og på Coop Extra. I Brasil koker vi søt kondensert melk boksen i en trykkoker da tar det bare min, men siden jeg er livred trykkoker skal jeg prøve den metoden. Hapå smaker som en litt mørkere variante av Dulce de Leche. Den karamell-kremen passert utmerket under fondanten eller som fyll på en sjokolade eller vanilje kake.


I Norge derimot har usukret kondensert melk størst bruksområde innen matlaging. Et godt tips er å riste boksen før åpning, og vispe den sammen til den er jevn. Ved å blande like deler kondensert melk og vann får man vanlig helmelk. Du bare pisker lett sammen eggene, helmelk, den søte kondenserte melken og godt vaniljesukker fra Tørsleffs og siler det over i brødformen som du steker karamellpuddingen i. Produktet får en intens karamellignende sukkersmak og har tyktflytende konsistens.


Kondensert melk som er tilsatt store mengder sukker, gjerne i forhold 1:5. Les mer om kondensert melk her.

Gjærbakst laget med kondensert melk holder seg lenger ”saftig” , småkakene holder seg mer sprø, og smultringene blir mindre fete. Nettbutikken bruker betalingsløsningen Netaxept levert av NETS som følger alle nasjonale og internasjonale sikkerhetsstandarder for behandling av sensitive data. Bland smør, sukker og melk i en tykkbunnet kjele.


Tilsett frøene fra vaniljestangen. Kok opp blandingen under konstant omrøring med en tresleiv. Det er veldig viktig å røre hele tiden slik at det ikke svir seg i bunnen.


Kok blandingen til den blir tykk og lysebrun (massen skal ligne lys Prim). Den søte typen er fin å nytte i dessertar, og har nok vore mykje meir populær i det store utland enn her heime i Norge. Men no ser det ut til at dette er på veg til å endre seg, og det er stort sett mogleg å finne søt kondensert melk i dei fleste matbutikkar her i bygda i allefall. Dulce de leche er omtrent nasjonalretten i Argentina, og min argentinske mann har i alle de årene han har bodd utenfor Argentina laget Dulce de Leche på denne måten: kjøp , helt riktig, ikke Vikingmelk, men en boks søt kondensert melk , i en innvandrerbutikk.


Bakerst i skapet fant jeg flere bokser søt kondensert melk som snart går ut på dato og jeg trenger idéer til hva jeg kan bruke dem til. Hittil har jeg pleid å bruke det til f. Millionaires Shortbrea bruke det i iskrem eller koke det til dulce de leche, men jeg vil gjerne prøve noe nytt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg