mandag 16. desember 2019

Vikarbruk barnehage

Vikarbruk barnehage

Jeg regner med at det også finnes barnehager som har god erfaring med vikarbruk , men artikkelen viser at det er alt for mange som ikke har det. Hva er da forskjellen? På spørsmål om hva hun tenker om rådmannens kuttforslag som rammer vikarbruk i barnehagen , er Shafighi klar på at de må ha nok ansatte på jobb.


I helsesektoren har Arbeiderpartiet foreslått en kommunal vikarpool, slik at det er kommunalt ansatte, i fast, hel stilling kan steppe inn ved behov. Regelverk for vikarbruk i barnehagen. Styrer i Jåttå barnehage i Stavanger synes det er vanskelig å vite hvilke regler som gjelder ved vikarbruk. Noen, men ikke alle kommunale barnehagene i Trondheim vil innfri bemanningsnormen når fristen går ut 1. Camilla Trud Neireid overfor barnehage. Jeg synes vi står i en trist situasjon.


Anbefaler barnehagene å forberede kutt i vikarbruk , ledelse, kurs, vedlikehold og investeringer – En trist anbefaling å gi, fordi de samlede tiltakene som mange barnehager må gjøre trolig vil svekke kvaliteten på tilbudet til barn og foreldre i stedet for å øke den, sier administrerende direktør Arild M. Barnehageeierne har fått tiden fram til 1. Mange av disse sykemeldingene skal ifølge disse to være et resultat av konflikt mellom ansatte og ledelsen i barnehagen , skriver Midtsiden. Vi har satt i gang tilsyn etter at vi mottok bekymringsmeldinger fra flere foreldre i barnehagen. Meldingene går ut på manglende bemanning og utstrakt vikarbruk.


Vikarbruk barnehage

Det er klart dette bekymrer oss. Bystyret har tidligere behandlet en forvaltningsrevisjon av sykefravær og bruk av vikarer i barnehager. Formålet med prosjektet var å undersøke hvordan Bergen kommune arbeider for å redusere og følge opp sykefravær i barnehager , og hvordan kommunen sikrer tilstrekkelig kvalitet og sikkerhet i barnehagene ved sykefravær. Jørgensen, FAU-leder i Knausen barnehage.


Kutter likevel ikke i vikarbruk i barnehagene. I barnehagen kommer man ikke unna bruk av vikarer. I forhold til arbeidet med trygg tilknytning må pedagogisk leder være tydelig på hvordan vikarbruken skal fungere.


Vikarbruk barnehage

Stortinget ber også regjeringen om å gjøre kravene til innkalling av vikarer tydeligere og strengere. Høyres Kent Gudmundsen understreket at dette skal gjelde både private og kommunale barnehager. I dag er det mange barnehager som venter alt for lenge med å sette inn vikarer når ansatte er borte. Utstrakt vikarbruk er det foreldrene har reagert mest på.


Er vikarbruken nå redusert? Eier har vist til det. Når foreldre til kreftsyke barn opplever ikke å bli godt nok møtt, skjer det ofte i en barnehage som preges av stor vikarbruk og for få faglærte, sier Tove Nyenget i Kreftforeningen.


Vikarbruk barnehage

Hun er kreftsykepleier og Kreftforeningens fagansvarlige for barn og ungdom. Kommunen har stort sykefravær - rådmannen foreslår å kutte i vikarbruk I Trondheim kommune er administrasjonen i full gang med å finne områder hvor det kan spares inn. Her får søsken være sammen utenom når vi deler oss i grupper. En alvorlig konsekvens av vikarbruk er at barn kan oppleve ikke å bli tilstrekkelig sett, og at det blir vanskelig å få til tidlig innsats hos alle barn som trenger det.


Selv om mye vikarbruk vurderes å være uheldig, anses det likevel som bedre, nesten uavhengig av kompetanse, enn ikke å sette inn vikar. Og nå er frustrasjonsbegeret snart fullt! Still heller lovkrav om vikarbruk fra første dag, stedlig leder i alle barnehager , egnethet for ansatte, metodefrihet og fagautonomi, et øvre tak for hvor store barnegruppene skal være, at tilskudd og foreldrebetaling skal gå uavkortet til barna og driften og at ansatte skal ha opplysningsplikt. KS synes det er oppsiktsvekkende at stortingets flertall velger å stille krav til vikarbruk i kommunale barnehager når PBL har bedt private eiere vurdere redusert vikarbruk ved sykdom og annet fravær for å tilpasse seg manglende finansiering av ny norm. Innstillingen fra utdannings- og forskningskomiteen.


Nok voksne pr barn er det viktigste kvalitetsmålet. Små grupper, stabil bemanning, vikarbruk ved fravær og gode ute- og innearealer er andre viktige forutsetninger for god kvalitet. Kvaliteten i landets barnehager er varierende, og det mangler førskolelærere for å gi et pedagogisk tilbud til alle barn i barnehage. Kommunale barnehager er underlagt et omfattende regelverk, og du er pålagt å følge det. Stortinget ber regjeringen fastsette overgangsregler for bemanningsnorm i barnehagen i forskrift, slik at barnehageeiere har frem til 1. Brukere av kommunens tjenester er i større grad mer bevisst på sine rettigheter enn tidligere.


Dette krever stadig høyere og alltid oppdatert kompetanse hos de ansatte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg