torsdag 26. desember 2019

Smerter mellom skulderbladene kreft

Smerter mellom skulderbladene kreft

Smerter i brystet på grunn av at lungevevet er tomt for luft og har falt sammen kan også være et tidlig symptom. Dette kan i tillegg føre til infeksjoner og kan gi smerter. Smerter mellom skulderbladene er rapportert hos flere pasienter. Nedsatt funksjon (leddlåsninger) i leddene i rygg, samt mellom ribbein og ryggsøyle.


Dårlig holdning som ”låser” pusten og gir overfladisk pust. Stress, anspenthet og ensidige arbeidsstillinger. Smertene er relatert til muskelsmerter, og noen oppsøker fysioterapeut for plagene sine. Jeg har sterke smerter i ryggen mellom korsrygg og nakke.


Verst mellom skulderbladene. Det er ikke vanlige ryggsmerter. Ingen bevegelser er vonde. Det føles godt å strekke og bøye og gå. Sover litt i sittende stilling.


Noe av forklaringen kan være at dette området er det minst bevegelige området i ryggsøylen. Dette skyldes at ribbena fester seg på alle de tolv brystvirvlene og begrenser bevegeligheten. I brystryggen kan det oppstå låsninger i virvlene, men også i ribbena der de fester seg til virvlene. Eksperter merket at pasienter med diagnosen brystkreft ofte rapporterte smerter i den øvre delen av ryggen mellom skulderbladene , før andre symptomer på sykdommen oppstod. Hva kan gi deg betennelse mellom skulderbladene.


Smerten vanligvis ikke skje igjen og igjen som smerte i det hele tatt er om, sjansene er at etter hvert kommer tilbake. Her er grunner og løsninger når det gjelder smerter mellom skuldrene eller smerter mellom skulderbladene. Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft , men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft. I noen tilfeller blir smertene langvarige og kroniske, og vanskelig å håndtere. I denne artikkelen omtaler vi et utvalg av tilstander som kan gi store smerter.


Les om smerter og smertebehandling her. På mitt kontor er pasienter med plager som kort beskrevet over, et svært vanlig fenomen. Du føler deg stiv i nakken etter å ha sittet en stund foran pc`en, du kjenner det svir mellom skulderbladene og kjenner smerter nedover en eller begge armer i perioder. Smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene rammer svært mange av oss. Kanskje ikke så rart når vi tenker på alt kontorarbeid som utføres i høyt tempo med runde skuldre, fremoverbøyd hode og anspente armer.


Ofte sprer smerten seg opp til nakken, ut i skuldre og armer eller frem til brystet. Når smerter er sammensatte, må helsepersonell kombinere medikamenter som virker på ulike områder. Morfin alene er ikke godt nok ved for eksempel kreft med spredning til skjelettet.


Smertebehandlingen må evalueres underveis, for smertebildet kan forandre seg fort. Nye smerter mellom skulderbladene , i øvre del av magen eller i kjeven skal man definitivt ta på alvor. Spesielt hvis man røyker,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg