onsdag 21. juni 2017

Tips til norsk muntlig eksamen

Enten det er første gang du skal vise hva du kan muntlig foran en sensor, eller om du har gjort det flere ganger så er muntlig eksamen en nervepirrende affære. For at stress og nerver ikke skal ødelegge dine muligheter til å prestere ditt beste, skal du få tips til muntlig eksamen av meg. Med denne overskriften har vi iallfall fanget oppmerksomheten din.


Her får du de beste tipsene og rådene til norsk muntlig eksamen. Vi hjelper deg både med forberedelsen din og selve eksamen.

Slik lykkes du med de ulike eksamensformene Les ekspertens tips til hvordan du kan imponere på hjemme-, skole- og muntlig eksamen. Ekspertenes tips : Slik takler du eksamensangsten Den lammende eksamensangsten kan gjøre eksamen til en veldig ubehagelig opplevelse. Tips til muntlig eksamen i norsk Snakk deg god. På muntlig eksamen får du karakter etter hvor god du er til å snakke om norskfaglige emner (ikke på hva du har forstått av læreboken eller det læreren din har sagt).


Tekst: Inga Sæther Jeg gruer meg litt til den dagen jeg skal stå foran sensor og forsvare masteroppgaven. Derfor har jeg samlet inn et par tips fra noen som har vært der, gjort det, og gjort det bra i tillegg. I Bergen er det Hordaland Fylkeskommune som arrangerer muntlig eksamen og den blir som regel gjennomført i lokalene til Amalie Skram videregående.


Eksamensperioden er allerede i gang, og for mange betyr det skriftlig eksamen i norsk.

Her kommer det fem tips til hvordan du skal lykkes med nettopp dette. Det skal være oppgaver nok til å dekke kompetansemålene og sikre reelt trekk for alle kandidater, og det er presisert at kandidatene skal ha lest tekster fra de ulike periodene. Følger en retningslinjene, er ikke tilfeldig eller opp til sensor hvordan eksamen foregår. Muntlig privatisteksamen har lokale retningslinjer - sjekk dem. Til muntlig eksamen kan lytteforståelse vurderes på ulike måter, for eksempel gjennom interaksjon under eksamineringen og ved bruk av ulikt lyttemateriell.


Med våre tips og veiledninger hjelper vi deg til å komme nærmere en god karakter på dine muntlige eksamener. Rammene for eksamen. Det er ikke muntlig eksamen på mandager eller etter helligdag fordi alle skal ha like lang forberedelsestid. Du får beskjed timer før eksamensdagen om hvilket fag du kommer opp i til muntlig eksamen. Siden det drar seg mot muntlig eksamen for mange (og siden slikt gir meg mange treff) poster jeg denne, som jeg laget til elevene mine.


Den er laget for muntlig eksamen i tiende klasse etter ny modell med to dagers forberedelsesti men tipsene fungerer greit for muntlige framføringer generelt. Hvis jobben fram mot eksamen oppleves motiverende og meningsfull, vil det gi elevene de beste forutsetningene før eksamen. Sjekklister, tips , Exam Practice og forslagene til modell for muntlig eksamen vil forhåpentligvis lette litt på tidspresset i en hektisk lærerhverdag.


Så kan elever og lærere møte eksamen med positive forventinger. Faget norsk er et fellesfag for alle elevene i videregående skole. Oppgave til kandidat 1. Les også side i Panorama Vg2.

Skriv ned stikkord om når diktet ble til , hva det handler om, hva som kjennetegner formen og skrivestilen – og noe om hvorvidt diktet fremdeles har noe å si til oss i dag. EKSAMEN I NORSK MUNTLIG : Det kan være forskjeller fra fylke til fylke på hvordan eksamen gjennomføres, så orienter deg godt på forhånd. I noen fylker skal du levere en leseliste over både fagbøkene dine og litteratur du har lest. Listen skal leveres i god tid før eksamen , så sjekk når fristen for innlevering av leselisten er i ditt.


Skal du ta eksamen i norsk , men har et annet morsmål? Hvis du har bodd i Norge i mindre enn år når du skal avlegge eksamen i norsk , kan du søke om å ta en eksamen som er tilpasset deg som har et annet morsmål enn norsk. En av tingene Klyve trekker fram som spesielt viktig ved muntlig eksamen , er at du ikke kan vente med å be om begrunnelse, slik du kan med skriftlig eksamen.


Be om begrunnelse med en gang du får karakteren, sier hun. De siste ni sidene i Arbeitsbuch har vi brukt til repetisjon og oppvarming til muntlig eksamen. Repetisjonen tar utgangspunkt i spørsmålene på Ich kann-sidene i Leute 1 men kan også brukes uavhengig av læreverk. Vi har laget en egen PDF med disse sidene.


Denne kan du skrive ut og dele ut til elevene dine. Her er ekspertenes tips til hvordan du kan jobbe deg til en god karakter: 1. Mange går i den fella at de leser seg til muntlig eksamen ,. Du kan kjøpe og laste ned boka her. Norsk Presseforbun logo.


Det er mange som er usikre på hvilke spørsmål de kan få til en muntlig eksamen. Som regel er det faglæreren din som stiller spørsmålene, og i tillegg er det en lærer fra en annen skole som både stiller spørsmål og vurderer svarene dine. Faglæreren er også med på å vurdere din prestasjon på en muntlig eksamen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg