tirsdag 27. juni 2017

Eggallergi barnehage

Noen får svært kraftige reaksjoner selv av ørsmå mengder av egg, andre får lettere ubehag som går over uten å gi dramatiske konsekvenser. Matvareallergi, og også eggallergi , er vanligere hos barn enn hos voksne. Kan barnehagen pålegge foreldrene å forholde seg til slike vedtak? Ja, i utgangspunktet så mener jeg det, sier advokat i PBL, Cathrine Berntsen.


Dersom matallergien er så alvorlig at den går på liv og helse løs, så må barnehagen kunne kreve at sikkerheten settes først. NAAF Region Nord har laget en film for å informere og skape forståelse for at det kan være barn som har alvorlig allergi mot egg. Det kan være at et barn i barnehagen er allergisk mot egg, og.


Var en i barnehagen til sønnen min som hadde det samme på peanøtter. Peanøttsmør følgelig forbudt. Det blir jo litt slik at man lurer på hvorfor man ikke hadde hørt om peanøttallergi, fiskeallergi (nytt for meg), eggallergi osv. Symptomene ved eggallergi varierer fra person til person. De fleste får et mindre ubehag som går over av seg selv ved inntak av egg.


Symptomer man kan få som eggallergiker ved inntak av eggprotein, er diaré, vondt i magen, utslett, eksemforverring, problemer med å puste, utløsning av astma og allergisk sjokkreaksjon. De mest følsomme eggallergikerne kan også reagere på damp fra steking og baking med egg. Eggallergi er en allergisk reaksjon på proteinet i egg, som både finnes i hviten og plommen. Enkelte kan også reagere på os fra steking av egg og damp fra koking, da allergenet er luftbårent.


Det vil si at partiklene kan holde seg svevende i luften og kan utløse astma og allergisk snue. I studien sin luket forskerne ut barn som viste tegn på nøtteallergi. De advarer foreldre mot å gi peanøtter til barn med eggallergi eller eksem uten å ha testet dem hos en lege først.


Neste skritt i prosjektet er å se om barna forblir allergifrie når de slutter å spise peanøtter. Ved eggallergi finnes det eggerstatning til bruk i bakverk, No-egg og Egg-Replacer. Bakepulver og natron for heving av bakverk, maismel for gulfarve og vann, olje, juice eller Farris som væske. Informasjon om alle vaksiner som tilbys i Norge. Allergi mot nøtter og peanøtter er veldig vanlig og dukker vanligvis opp i barnehage - eller skolealder.


Reaksjonen kommer i løpet av få minutter etter at barnet har spist nøttene. Det vanligste er milde reaksjoner som kløe i munnen, utslett og magebesvær. Noen få barn utvikler imidlertid alvorlig allergi. Inspirert av den andre tråden vedr eggallergi. Mitt barn er vegetarianer.


Barnehagen tilrettelegger fellesmåltider etter det til tross for at jeg tilbyr meg å tilberede alternativer til mitt barn. Lurer på hva de andre foreldrene kommer til å tenke om det og oss #128528; Hva ville du tenkt om fellesmåltidene plutselig ble vegetariske? Diagnosen av eggallergi er en helt standard prosedyre foreskrevet for andre typer matallergier. Mat dagbok, blodprøve for immunoglobuliner, hudprøver - alt dette gjelder for dette allergenet. Han reagerer i form av opphovning og sterk kløe i nese, øyne og svelg i tillegg til elveblest over hele kroppen - også ved utvortes kontakt med egg.


Vi har nå etter ett år. Ankomst barnehagen : Vi fortsetter å bruke kun porten ved parkeringsplass og porten mot Hallveien er avstengt. Foreldremøte på høst og temamøte på vår. Det er en stor forskjell på matintoleranse og matallergi. Hvis har matallergi, er det som regel mer alvorlig enn å ha en matintoleranse.


Ved intoleranse oppstår gjerne kroppslig ubehag som mageplager, mens ved allergi er immunsystemet involvert, noe som kan være mer alvorlig. Noen erfaringer om ungane deres reagerer om noen spise mat med egg, og deler skiver i to med en kniv, for så å bruke samme kniv i smøret. Men ungen som ikke tåler egg, bruker av samme smøret. I dag starter Norges Astma- og Allergiforbund sin daglige pollenvarseltjeneste. Etter en lang periode med temperaturer godt over det normale er vi allerede nå ved starten av pollenspredningen i sør og vest.


Sykdommen begynner med et katarralsk stadium som varer 3-dager og kjennetegnes av snue, konjunktivitt med lysskyhet, moderat feber, ofte gjøende hoste og etter 2-dager utslett i munnhulen (Kopliks flekker).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg