onsdag 14. juni 2017

Sukralose farlig

Det betyr at man vet det ikke sikkert enda, og er nødt til å forske mer før man kan gjøre seg opp en sikker mening. Hvis det viser seg at sukralose er farlig for miljøet, kan det hende man må slutte å bruke det. Det er fortsatt ikke farlig for menneskekroppen, men vi må også ta hensyn til miljøet også.


Og det bør du også gjøre. Jeg drikker ikke Cola Zero og så og si alle produkter merket med nå med mindre sukker inneholder dette. Derfor leser jeg innholdsdeklarasjonen før jeg kjøper noe.


Dette er hvorfor: Sukra. Det som er veldig farlig med aspartame og sukralose er når den blir oppvarmet, det skal ikke mye til for at stoffet skal gå over til gassform. Så vær forsiktig med sommerlivet når du er ute med flaske, eller boks. Det var et tilfelle i Usa hvor en døde av å drikke det. Den verste av bivirkningene av sukralose er forårsaket av induksjon av klor i løpet av produksjonsprosessen.


Sukralose kan også føre til ulike hjerne og øyeproblemer. Klor er en meget farlig kjemikalie som brukes i giftige gasser, så vel som flere moderne pesticider og plastprodukter. Gir nesten ikke energi.


Disse er også tannvennlige. I denne gruppen finner vi sukralose , aspartam, acesulfam K, cyklaminsyre og cyklamater, sakkarin og sakkarinater. Alle disse søtstoffene går under betegnelsen tilsetningsstoffer. Før et tilsetningsstoff kan brukes i mat eller drikke, må det godkjennes av helsemyndighetene.


Dermed blir ikke sukralose gjenkjent av enzymene i tarmen vår, og det blir ikke fordøyd. Det har beholdt sukkerets struktur og tåler dermed både varmebehandling og baking, men gir ingen kalorier fordi vi ikke kan nedbryte det i tarmen. Usikkerhet råder også ift. Den norske Vitenskapskomiteen for mattrygghet har konkludert med at søtstoffene aspartam, acesulfam K, sukralose og konserveringsmiddelet benzosyrikke ikke er farlig , og at drikkevarer med.


For å se etter mulige effekter av sukralose i miljøet, tok forskerne utgangspunkt i noen av de kjente egenskapene til stoffet. Vi visste fra før at sukralose hemmer veksten til sukkerrør, gjennom å forstyrre transporten av naturlig sukker i planten. Derfor så vi etter tilsvarende virkninger i andre planter.


Er Sukrin det samme som Splenda ( sukralose ) eller aspartam? Splenda og aspartam forekommer ikke i noen planter eller frukter, og er ikke naturlige. De er laboratorie-fremstilte stoffer som er flere hundre ganger så søte som sukker.


Naturlig sukker, søtstoffer og sukkeralkoholer. Hva er egentlig å foretekke og er noe av dette farlig ? Skal vi sette vår lit til forskningen vil svaret være et rungende nei. Men det krever at vi bruker sunn fornuft, den mest undervurderte ingrediensen i kostholdet.


For mye av noe, enten det er vann, sukker eller søtstoffer er sjeldent bra. Stoffenes søtningseffekt. Norge har vist seg å være i særklasse når det gjelder inntak av den populære lettbrusen pepsi max.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg