fredag 16. juni 2017

Hvite prikker på tunga barn

Blant annet har mange barn en ruglete struktur på tungen , som ofte opptrer sammen med en rødlig farge. Blemmer på tungen hos barn. Men dersom tungen er irritert, kan det dukke opp små blemmer på tungespissen, og selv om det ikke er så vanlig, er blemmer vanligvis ikke farlig.


After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Les mer om after her.

Kan også komme av trøske (sopp) som er vanlig hos både spedbarn, barn og voksne. Tungen kan også få hvite. Vi ønsker klarhet i et farskap, mannen nekter å få vite sannheten. Hvilke rettigheter har en pappa da, dom en gang i ungdommen hadde ubeskyttet sex med en tilfeldig, som en gang i ungdommen erkjente farskap fordi han ikke visste bedre? Men tydeligvis så er det bare ungdommer het inne også,.


Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse. Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen , kinn vegger, taket av munnen eller i halsen.

Kartformede røde områder med hvite demarkasjonslinjer. Ved geografisk tunge. Rødme marginalt på tungen. Jenta mi på fikk vondt i munnen i går.


Hun gikk og pekte på tunga og sa det var vondt, uten at vi kunne se noe. Vi tenkte hun kanskje hadde bitt seg eller noe. Men så i går kveld da jeg skulle pusse tennene hennes fikk jeg se det var fullt av små, hvite prikker som noen steder hadde blitt små b. Behandlet det jeg trodde var after (noen få bitte små hvite prikker på tunga , og rød og irritert langs tungekanten) med et nytt middel fra apoteket som sved noe infernalsk (dat var lilla og inneholdt bla svovelsyre!), men det hjalp ikke. Spurte fastlegen, og hun mente det sannsynligvis er herpesvirus, men tok ingen prøver.


Barna kan vanligvis gå i barnehage dager etter at behandling med antibiotika er startet dersom allmenntilstanden ellers tillater det. Meslinger Sykdommen begynner med rennende nese og øyne, hoste, feber (opp mot 40º C) og kraftig sykdomsfølelse. Inne i munnen, på innsiden av kinnet, kommer det fram små, hvite flekker (koplikske flekker). Ifølge han trodde både legen og tannlegen at det dreide seg om sopp, og ga mannen medisiner mot dette, men ingenting hjalp. Og i det jeg gikk i fra bordet begynte jeg å få hvite små blemme lignende ting i på tungen.


Jeg trenger litt hjelp. Er kun på tungen og litt bakover i svelget.

Kjennes ut som om jeg har brent meg på tungen. Hva skal jeg gjøre? Det geografiske mønsteret skifter gjerne utbredelse og lokalisasjon. Det som hjelper er salt, vademecum og så kan du prøve med en brunostbit der prikken er. Vademecum gjør at det blir bedøv og hvis du tar på Vademecum hele tiden, så blir blemma borte til slutt.


Husk også å bytte tannkrem til. For to dager siden var de hvite ,men i dag er de røde og området rundt dem er veldig røde i fht selve tunga. I tillegg ser det ut som de røde områdene har søkket ned i tunga. Kan jeg få kjønnssykdom uten å ha hatt sex? Det gjør vondt når jeg får tunga borti tennene og sånn.


Har noen her peiling på hva det kan være, hvorfor man får det, og om det finnes en måte man kan bli kvitt det fort på ? Det er ubehagelig å snakke når man har det slik, men noe sosia. Det vanligste er at man ser områder med hvitt belegg eller hvite flekker, som regel på tungen , gummene og innsiden av kinnet. Det kan ofte se ut som melkerester, men belegget sitter fast og kan ikke lett tørkes bort. Barn som ammes kan overføre soppinfeksjonen til mors brystvorte.


Typiske symptomer er at brystvorten flasser og blir rød og. Hvitt belegg på tunga - kan være tegn på soppinfeksjon og kan da ofte skrapes av. Etterlater da en rødlig overflate. Blek eller glatt tunge - kan skyldes blodmangel. Trøske vises vanligvis som hvite fortykkede flekker i munnen.


Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Har du har trøske i halsen, kan du få problemer med å snakke eller svelge skikkelig. Dette kan gjøre at du føler deg uvel.


Noen opplever at maten smaker annerledes når de har trøske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg