fredag 9. juni 2017

Hekle forklaring

Hos Hobbii finner du et stort utvalg av kvalitets Heklenåle. Alt skal vekk – Gjør et KUPP! Stor utvalg av billig garn.


Hvordan hekle halvstav (halv-st) Her har vi først heklet en luftmaskerad. Du starter med å hekle halvstaver i den 3.

Ved å hekle gjennom enten det fremre eller bakre maskeleddet vil du få to forskjellige strukturer. Pjoner du noe du skal ha to av, for eksempel håndleddsvarmere eller votter, kan det være greit å begynne på begge samtidig og hekle litt på hver av dem av gangen. Klikk på et spørsmål for å gå direkte til svaret. Hva betyr fm i hekling? Lm betyr luftmaske.


Når det feks står at du skal hekle 4lm og sett de sammen i en ring med 1kjm betyr det at man skal hekle luftmasker (se beskrivelse og tegning under) og lage en kjedemaske (se beskrivelse og tegning under) gjennom den første luftmasken du heklet. Så må man forstå enkelte andre ting. Jeg er veldig glad i tredimensjonale effekter.

På denne siden finner du forklaring , med bilder, på hvordan du hekler sammen bestemorruten HeidiRosen med fastmasker og hvordan du hekler skjellbord. Med fargekompinasjonen som du ser her, har jeg valgt å hekle sammen med hvit tråd. Slik hekler du: hopp over 1. I gamle heklebøker er det en annen variant kryss-staver som er forklart, og som gir et åpent mønster som ser litt annerledes ut.


Så er det bare å følge oppskriften slavisk. Det hvite stripene oppover skal du hekle på tilslutt. Håper det ble forståelig. Det er dessverre slik at de som gir ut strikkeoppskrifter ikke har en felles måte å forkorte på. Listen under blir derfor et eksempel på brukte forkortelser.


Ny forklaring på fremgangsmåte lenger ned på siden :) Legg opp m på hver pinne = Totalt m. Strikk vrangbord vridd r, vr til ønsket lengde. Hekle 12o lm, hekle luftmaskelenken sammen med en kjm. Pass godt på at lenken ikke snurrer seg når du hekler den sammen. La den siste løkken i hver dbst være igjen på kroken.


Se forklaring under bildene. Du kan også klikke på bildene for å forstørre dem.

Design og modell: Tove Fevang Foto: Geir Arnesen Gryteklutene hekler du på en kvel hvis du kan hekle fra før. En fin gave og grytekluter er jo noe alle trenger. Her har du trinn for trinn bilder av hvordan gryteklutene er laget, et mini heklekurs. Brett så sammen hælen på vrangen og hekle den sammen ved å hekle fm opp igjen.


Ankelen: Bytt til det hvite garnet. Omg 17: Hekle tilsammen st rundt tøffelen. Dette gjøres ved at du hekler st forran og bak st fra forrige omg. Link til video HER for bedre forklaring. Hekle lm, hent tråden over på heklenålen, ned i hullet, hent tråden og opp igjennom samme hullet (nå har du masker).


Hent tråden og trekk den gjennom av maskene, hent tråden på nytt og trekk den gjennom de siste maskene. Hekle den siste staven ved å gjenta fra forklaringen over ( hekle lm, hent tråden.) 4. Nå har du STAVER. Jeg fikk til å hekle sammen ruter lagd av staver med å bruke din forklaring ! Lag tre luftmasker med den nye tråden.


Festet blir finest uten knuter, bare hekle 2-masker med dobbel tråd så går det bra. Diagrammer leses helt motsatt av bøker! Du begynner med nederste rad i diagrammet. FRA HØYRE MOT VENSTRE!


Rutene i diagrammet leses fra høyre mot venstre. Noen ganger viser en pil hvilken rute du skal starte med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg