onsdag 28. juni 2017

Lapper med havregryn

Men med enkle grep blir lappene sunne og egner seg perfekt til frokost! Havrelappene er en dessert som alle kan lage og kan nytes med god samvittighet! Lapper med grovt mel er en god erstatning for brød til frokost, lunsj eller kveldsmat. Se flere deilige lapper og pannekaker her.


Fremgangsmåte: Ha eggene i en food processor.

Ha i bananene, bakepulver, vanilje og krydder. Ha også havregrynene oppi. Kjør blandingen sammen til en jevn røre. Ha røren i en bolle og la den svelle i minutter.


Stek middels store lapper i teflonbelagt stekepanne (brukt eventuelt litt formspray i pannen). Havregryn -cottage cheese- lapper (LavFODMAP) Disse lappene er en gjenganger her i huset. Fin til frokost, lunsj, kvelds eller bare som en snack når det er litt lenge til middag.

De er fri for gluten og rik på proteiner og smaker ypperlig! Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.


Serveres gjerne med hjemmelaget syltetøy. Lapper med banan og havregryn smaker ekstra godt med litt honning og frukt eller bær, syltetøy eller ost. Oppskrift på lapper med banan og havregryn. Ingredienser-gir lapper. Et bra resultat vil jeg si, og jammen fikk jeg ikke i de både havregryn og kesam uten at de visste det.


Er du innom her for inspirasjon til frukosten? Eller kanskje lunsjen? Då er du komt riktig! For desse sunne, saftige havrelappane må prøvast – om du ikkje allerede har gjort det.


Dei er SÅ gode, og en virkelig storfavoritt hos både meg og dåkke. Poenget er at når vi sier (eller skriver) pannekaker i Norge er det naturlig å tenke norske pannekaker etter vår kultur.

Viste pannekaker er mer som norske lapper , kanskje litt større og kanskje litt mindre enn vanlige amerikanske pannekaker etter amerikansk kultur. Du behøver ikke være enig, men jeg tror min oppfatning er mest riktig. Du kan enkelt lage en grovere variant ved å bytte ut halvparten av hvetemelet med havregryn.


Lapper er kjempegodt til helgefrokosten eller som dessert. Eg har fått en del tilbakemeldinger fra venner, bekjente og lesere at det er så innimari vanskelig å lage perfekte havrepannekaker (eller proteinpannekaker om du vil – eg velger å kalle det proteinrike havrepannekaker. Havrelapper er også eit godt brukt ord)! Denne oppskriften inneholder dessuten lite fett som gjør at lappene egner seg godt som hverdagskos.


Server lappene gjerne med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Og vil du gjør barna ekstra ivrige, kan du drysse hakket sjokolade på lappene mens de steker, og servere dem som varme sjokoladelapper! Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker.


Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Mos bananen, pisk eggene lett sammen og tilsett havregryn. Rør inn havregryn , hvetemel, natron, sukker og cottage cheese til en jevn røre.


Stek små lapper gylne på begge sider i en varm panne med litt smør. Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Bananlapper med havregryn og kokosmelk Her får du en superenkel oppskrift som kan serveres både baby, barn og voksne. Kokosmelk erstatter melka, noe som gjør at barn også under ti måneder kan. Tilsett resten av melken og rør til en jevn, fin røre.


La røren svelle i minimum minutter. Stek lapper i en stekepanne, med litt smør på middels varme. Når oversiden begynner og stivne, snu dem og stek på den andre siden. Nystekte lapper , eller moffeloffer som de også kalles, er alltid populært. Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester.


De kan tilberedes både inne og ute.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg