fredag 23. juni 2017

Ovnsbakte kyllingklubber

Ovnsbakte kyllingklubber , lett tilberedt og godt! Kyllingklubber med fantastisk smak. Selvfølgelig kan man bruke ferdig stekte, men her blir det bedre med rå. Varm ovnen til ca 190c. Rør sammen soyasaus.


Vårløk, sesamolje, honning, ingefær, pepper og sesamfrø i en bolle. Legg kyllingklubbene med skinnet ned i en ildfast form. Her har vi satt sammen et middagsmåltid med grillede kyllingklubber , aioli, ovnsbakte poteter med timian og salat. Raskt, enkelt og godt!


Så, dekk på bordet med både gafler og servietter – denne ovnsbakte kyllingretten er et fyrverkeri av smaker. Denne helgen satser vi på enkel vårmat og en legendarisk gulrotkake. Noen ganger bruker jeg grønnsakene som selvstendige retter og andre ganger bruker jeg dem som tilbehør. Jeg laget virkelig mye og regnet med at dette var middag for dager. Jeg elsker gratinert pasta.


Ovnsbakte kyllingklubber

Eller egentlig, så elsker jeg det meste som er gratinert. Det er ikke bare ostens sin skyl som selvsagt smelter i lange deilige strenger, men også den litt knasende toppen som du får som kontrast til det myke like under. I ovn ved 200° i ca.


Skrubb potetene godt og skjær dem i løvtynne skiver. Legg dem i ildfast fat med urter, salt og pepper mellom lagene. Det gjelder bare å gjøre det på riktig måte. Marinér og fritér kyllingvingene i forkant og du har snaddermat til tv-kvelden.


Du kan lage spennende streefood-retter av norsk kylling. Den milde, fine smaken gjør at kjøttet passer i alle typer retter, enten vi bruker hele kyllingen eller gjør det enkelt og velger renskårne fileter. Til personer: Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene til BBQ sausen i en bolle, visp det godt sammen med en visp. Smør en ildfast romslig form med smør og legg kyllingklubbene i formen. Slå BBQ sausen over og vend klubbene godt rundt i sausen slik at alle sider får saus på seg.


Har en to-kilos pakke med kyllingvinger som jeg kjøpte i Sverige. Må de krydres med noe spesielt før de stekes? Hvordan tilberederjeg dem? De er ganske store.


Ovnsbakte kyllingklubber

Til denne ovnsbakte kyllingretten kan du bruke det du har tilgjengelig av grønnsaker, kanskje spesielt rotgrønnsaker. Sammen med den kraftige blåbærsausen blir dette en langpannemiddag det vil gå gjetord om lang tid framover. Fullkornspasta med kremet grønnkål.


Cæsarsalat med kylling og bacon. Chili- og hvitløksmarinert scampi med dillemulsjon og avocadosalat. Baconsurret indrefilet med sellerirotpuré, rødvinsglace, stekt sopp, pastinakk og ovnsbakte rosevaldpoteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg