onsdag 7. juni 2017

Egget fester seg blødning

Egget har festet seg. Noen kan oppleve en liten blødning , såkalt festeblødning en uke etter befruktning. De fleste vil ikke oppleve det. Når det befruktede egget er festet kalles det embryo og skjer en rekke viktige ting som gjør at kroppen din begynner å utvikle graviditetssymptomer.


Morkaken og embryoets nyrer begynner å utvikle seg.

Således skjer implantasjonen vanligvis til dager etter eggløsningen. Med en svak blødning på 4-dager er det lett å tro at man har fått menstruasjon. Noen kan kjenne smerter, som en mensliknende murring i den fasen egget fester seg. Andre merker ingenting, sier Offerdal. Kvinner er så forskjellige at noen ikke merker blødning i det hele tatt, mens andre kan kjenne at egget fester seg i livmorveggen.


Uansett- det er helt normalt åkke som. Utseende og konsistens på utflod endrer seg.

Navnet gjør at man ser for seg en flodbølge komme ut av underlivet, men det er heldigvis ikke så voldsomt. Er det noen der ute som har kjent det når egget har festet seg ? Igår fikk jeg plutselig noen helt ekstreme menssmertelignende smerter. Litt usikker på når jeg faktisk har hatt eggløsning da jeg sluttet på pilla januar.


Om graviditetstegn, graviditetstest m. Etter hva jeg vet så kan det stemme med tidspunktet - har også hørt at egget fester seg på ca dag 10. Men det skal jeg ikke uttale meg om - mange føler seg gravide og kjenner alt som skjer til enhver ti så følg magefølelse og intuisjonen din du, det er lov å håpe. Når evt kommer festeblødning,og hvor lenge varer.


Implantasjonsblødning. En vanlig og ufarlig årsak til blødning helt tidlig i svangerskapet er implantasjonsblødning - at du blør litt når det befruktede egget fester seg i livmorens slimhinne. Normalt så deler egget seg slik 2-4-8-osv, og etter to dager så er egget normalt delt i 4. Så det sier seg selv at etter dager er det for tidlig at egget fester seg , men det har sjedd at det har festet seg alt fra dag 5-1 men mest vanlig vil jeg si at det er dag 6- gjennomsnitt sier man at egget fester seg på dag etter.


Jeg hadde eggløsning på søndag, og lurer på hvor fort egget kan feste seg ? Jeg var på butikken nå for tjue minutter siden, og da fikk jeg skikkelig mensenkramper i rygg og mage, og det har vart i et kvarter, og nå kjenner jeg ikke stort mer. Den kan ta litt tid før blodet kommer ut, og da vil det være mer brunlig.

Men man kan også oppleve friskt, rødt blod. Man kan blø også etter man har testet positivt. Noen opplever en liten blødning når egget fester seg i livmoren. Da graver det ytterste cellelaget i det befruktede egget seg inn i livmorslimhinnen for å danne et felles nettverk med morens blodomløp – morkaken. Barnets og morens blodomløp kommer aldri i kontakt, men ligger nært inntil hverandre.


Les mer om tegn på graviditet her. Festeblødning kan være et tegn på at du er gravi ett av de tidligste tegnene. Når egget fester seg i egglederen kalles det et tubarsvangerskap. Det har hendt at et ekstrauterint svangerskap har endt i et levende barn, men det er medisinske kuriositeter. Ekstrauterine svangerskap ender etter noen uker enten med at fosteret dør, eller med at det blir blødning fra vevet der egget har gravd seg ned og begynt å lage morkake.


Noen får en liten blødning når egget fester seg i livmoren i løpet av den første uken etter befruktningen. Noen blør uten noen foranledning og dette kan ha sammenheng med at slimhinnene blir litt skjørere når man er gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg