onsdag 21. juni 2017

Jobb i staten fordeler

Jobb i staten fordeler

Finn din drømmejobb i dag. Mange av mine kolleger kunne tjent det dobbelte i det private, men blir fordi de liker jobben sin. Staten består av titusenvis av ulike mennesker i svært ulike jobber , noen dyktige, noen mindre dyktige - akkurat som i privat sektor. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men det finnes utrolig mange fordeler og goder ved å være ansatt i stat og kommune. Staten som arbeidsgiver skal utnytte den fulle bredde i befolkningens kompetanse.


Jobb i staten fordeler

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i samfunnet. Derfor oppfordres alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb i staten. Vi gir relevante faglige tilbud og sikrer deg tilgang til et betydelig nettverk.


Jobber innen it i ett stort privat it-firma. Har nå fått jobbtilbud i staten. Har jobbet i kommunen før, og da holdt jeg på å bli sprø av all tregheten! Jeg er utrolig i tvil.


Og hvor lite ansvarlige folkene var for jobben de gjorde. Har mange positive egenskaper og kunnskap som kan være nyttige i ft privat sektor, og lukter på muligheten å skifte jobb. Nå er det dukket opp en jobb adm. Begynnerlønn ligger 60. Per Egeness i Tekna peker på at en del sivilingeniører fortsatt vil jobbe i staten fordi de er samfunnsengasjerte og fordi de får interessante jobber.


Imidlertid tror han lønnsforskjellene fører til at stadig flere søker seg over til privat sektor. Fordelene blir borte. Dessuten er flere av fordelene ved å jobbe i staten , forsvunnet. Hei har nylig fått meg jobb i kommune,og det er en del ting jeg lurer på. Alle som jobber i stat og kommune har pensjon på jobben.


Jobb i staten fordeler

Konkurransedyktig lønn. Mange har en oppfatning av at jobber i kommunen er dårlig betalt. Naturalytelser er goder som arbeidstakeren mottar i annet enn penger fra sin arbeidsgiver. Det er nødvendigvis ikke tilfelle.


Noen kaller det også for frynsegoder. Hovedregelen er at alle fordeler en arbeidstaker får er skattepliktig. Arbeidsgiver skal ta med verdien av skattepliktige naturalytelser i beregningsgrunnlaget for forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift.


Jobb i staten fordeler

Hva er forskjellen mellom å jobbe i staten og å jobbe i kommunen? Og hvorfor er det mer lukrativt å jobbe i privat sektor? Er det ikke mange goder i det offentlige også? Og hvor kommer egentlig det offentlige inn hvis kommune og stat er skilt? Dette betyr at en ansatt i staten og i det private, med identisk årslønn, vil kunne få svært forskjellig pensjon, noe forbrukerøkonom Christine Warloe i Nordea har hjulpet oss til å illustrere med følgende eksempel: To personer, hvor den ene jobber i staten og den andre privat, har begge en årslønn på 500.


Lønna er helt grei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg