torsdag 8. juni 2017

Smelte ost i ovn

Lagervarer leveres neste virkedag. Kjøp Ovn hos WhiteAway. I hverdagen blir det ofte ost på brødskiven, men et skikkelig ostefat er festmat. Hos SPAR hjelper vi deg gjerne med å velge ut akkurat de ostene du trenger.


Mer informasjon om de ulike ostefamiliene finner du her.

Vi har funnet frem noen oppskrifter med ost som smelter i ovnen , for deretter å smelte på tungen. Hvordan smelte mozzarella ost Du kan bli kjent med smeltet mozzarella ost som en viktig ingrediens i den store amerikansk mat - pizza. Det du trenger for å få til å bake osten , er en type camembert som selges i små treesker, av varemerket Rustique. Det skal minimalt arbeid til, og en liten halvtime i ovnen – før du serverer varm ost med masse brød til.


Og det er ikke helt fælt med vin å drikke til. Kilde: Adresseavisen. Hadde en diskusjon med ei vennine.

Ei skive med vanlig ost , bli den plutselig mye mer usunn dersom en smelter osten ? Hun mente det var så mye mer usunt å smelte osten. Skiven innholder vell det samme uansett? Ei vanlig skive, blir den plutselig mer usunm hvis den riste.


Skal du ovnsbake ost er det best å velge en hel, ikke for stor ost. Bruker du et stykke ost , kan det være lurt å pakke den først i litt bakepapir og deretter i litt aluminiumsfolie før du varmer den i ovnen , ellers vil den smelte og renne utover. Nøtter i honning er nydelig til, og det lager du enkelt selv. Smeltet ost og gammelt brød. At smeltet ost kan gi så mye smak alene, bare med følge av gammelt brø vet bare den som allerede er en tilhenger av ostefondue på ekte sveitsisk vis.


Den perfekte kveldskos som er lett å rigge til selv midt i uka. Når du smaker til suppen med salt, pepper og sukker, så husk at osten gir litt salt den også. Gratiner i ovnen til osten blir gyllen, så er det bare å meske seg.


Oppskrift av Elin Larsen, Elinlarsen. Ta osten ut av esken og fjern plastemballasjen. Legg osten tilbake i underdelen av esken.

Skjær eller skrap av den hvite skorpen på toppen av osten , men la det være igjen en kant på ca. Legg på rikelig med grovt hakkede valnøtter og hell over honningen. Stek osten midt i ovnen ved 1°C i ca.


Stek loffen midt i ovnen ved 200°C i minutter. Loffen er ferdig når loffen er gyllen brun og osten er varm og har smeltet helt. Legg brødet over på et fat eller en fjøl og server straks!


Skjær baconet i små biter mens søtpotetene står i ovnen. Sprøstek baconbitene i en stekepanne og sett til side så lenge. Ha søtpotetene over i en ildfastform, eller noen annet du skal servere dem i som tåler en tur i stekeovnen. Dryss over revet ost eller burgerost i skiver. Sett tilbake i ovnen til osten smelter.


Hvem elsker ikke smeltet ost ! Retter med smeltet ost er for mange den ultimate kosematen. Det er noe med hvordan den varme, gylne osten ser så vidunderlig fristende ut. Du blir sjelden skuffet når du setter tennene i et rykende varmt ostesmørbrø eller skjærer i en grateng toppet med masse smeltet ost. I mellomtiden heller du vin i glassene, fordeler de skylte og godt avrente salatbladene på por- sjonstallerkener og sørger for at de som skal nyte denne fristelsen setter seg til bords.


Min ovn er ganske heftig i overvarmen, så den har en tendens til å gjøre osten hard allerede på 2grader. Når det gjelder lasagne så går det helt fint å steke den nesten ferdig uten ost , og så ha ost på mot slutten av steketiden. Da burde du unngå problemet. Pizza skal stå så kort tid at osten ikke er noe problem hos meg. Den kokte osteskiva som kommer ut av den berømte ovnen kan ikke kalles ostesmørbrød!


Jeg synes det er helt fryktelig å se på den fete, boblende osten oppå en brødskive som ligner mer på en oppbløtt svamp enn en brødblings. Nei, et ostesmørbrød skal ha en sprø brødskorpe og fettet i osten skal smelte inn i osten og ikke piple rundt. Ha en spiseskje smør og en spiseskje olje i panna. Stek langsomt, slik at osten inni smelter skikkelig uten at brødet blir brent.


Vend flere ganger for å ikke svi skorpen. Langpannekaker er perfekt for deg som skal lage pannekaker til mange. Da slipper du å steke pannekakene enkeltvis, og sparer både tid og energi. Godt blir det også! Denne oppskriften på pannekake i ovn med bacon og ost er perfekt til middag eller lunsj, og vil imponere både store og små.


Server gjerne med en frisk grønn salat ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg