tirsdag 27. juni 2017

Grov pizzabunn spelt

Reserver ditt Hotell i Grov online. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Rør gjær ut i lunkent vann.


Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig. Grov pizzabunn gjør helgepizzaen litt sunnere! Lag porsjonspizza eller en stor pizza, og legg på pizzafyll og ost etter ønske.


Se hele oppskriften her! Fredagspizza med bunn av spelt (FODMAP-vennlig) Spelt inneholder et lavere nivå av fruktaner (FODMAP) enn hvete, rug og bygg og kan tolereres bedre for den mageplagede. Deigen kan også bli litt mer klissete med spelt , men jeg synes likevel det gikk greit å jobbe med den ferdighevede deigen, ved å benytte rikelig med mel på bakebordet og strekke litt ekstra i den utkjevlede deigen. Jeg har tidligere snakket varmt og kjært om ølpizza som har blitt en sikker favoritt her i Lykkeboden, og har du ikke prøvd den så er det bare å hive seg på.


Grov pizzabunn spelt

Denne oppskriften er også utrolig god og enkel å lage. Ikke minst så er den sunnere enn vanlige pizzadeiger da denne er grov. Det skal ikke så mye til for å gjøre helgematen et hakk sunnere.


Bare du vet hva du putter i munnen, kan du kose deg med god samvittighet. Kilde: Fædrelandsvennen. Bland melet med salt og tørrgjær, og olivenolje i fingervarmt vann. Lag en grop i bakebollen, og hell væskeblandingen ned i deigen. Elt godt med hendende til du har en smidig deig, gjerne på melet benk.


Ha mel, salt, sukker, gjær og vann (ca. grader) i bakebollen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca. Tilsett olivenoljen og elt deigen i ytterligere minutter. Du skal nå ha en fin og smidig deig.


Oppskrift på hjemmelaget pizzadeig som du lager enkelt og raskt selv. Av deigen kan du lage både langpannepizza, pizzasnurrer eller calzone. Her får du oppskriften på den pizzabunnen vi oftest baker hjemme hos oss. Den er 1 grov med sammalt speltmel og sesamfrø med skall. Visste du at sesamfrø med skall er rike på kalsium?


Oppskriften rekker til tykk bunn i langpanne eller tynnere bunner. Har tenkt hele uka at jeg må sjekke nettsida di for å finne noen grove pizzasnurrer til helga. Jeg bor i Storbritannia og ser at sammalt speltmel er ‘wholemeal spelt flour’, men ble litt usikker på siktet speltmel.


Dette kunne ikke blitt bedre timing! Grunnoppskrift grov pizzabunn Denne grunnoppskriften på pizzabunn pleier jeg å bruke. Jeg har forandret den noe fra originaloppskriften ved å bytte ut hvetemelet med grovt mel, men dette er valgfritt. Vi viser hvordan du lager pizzadeig fra bunnen av.


Du kan også bruke pizzadeigen til andre retter med pizzabunn. Velg en litt grov pizzabunn. Den metter bedre og gjør pizzaen litt sunnere. Hvetemel til passe deig.


Speltmelet gir en luftig og lett bunn med en nøtteaktig smak. Fredagskos, barnebursdag, fjortisfest, vårdugna vorspiel med gutta, og, ja, dagen derpå - det finnes utallige anledninger til å lage eller å få servert pizza. La deg friste av våre gode pizzaoppskrifter.


En grov pizzabunn laget av speltmel som er rik på fiber. Pizzabunn med spelt. Del deigen i seks like emner. Kjevle dem ut, ett av gangen, til små pizzabunner. Legg fyll på den ene siden av bunnen.


Bruk for eksempel pesto og stekt sopp, eller tomatsaus med stekt løk, paprika og basilikum. Her er en lettvint oppskrift på grov pizzabunn. Ved å bruke fullkornsmel og hele korn blir pizzaen hakket sunnere enn med bare fint mel i bunnen.


Fyll på med grønnsaker så har du digg middag! Du trenger: g fersk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg