fredag 23. juni 2017

Løpetid hannhund

Når får hunden sin første løpetid ? Den første løpetiden kommer når tispen blir kjønnsmoden, vanligvis mellom – måneders alder avhengig av rase. De minste rasene er gjerne først ute, mens de aller største rasene kan være opp mot år før den første løpetiden kommer. Hvor ofte har hunden løpetid ? Når du skaffer deg hun tenker du selvfølgelig over om det skal være en tispe eller en hannhund.


Det er forskjellige grunner til at man velger den ene eller den andre, men en viktig ting å tenke på er at tisper har løpetid.

Her er tips til deg. Små raser for ofte løpetid tidligere enn store raser, men tidspunkt for når hunden får sin første løpetid varierer også mye mellom hund til hund innen en og samme rase. Noen med tips til hvordan man best mulig kan takle løpetid -sesong med frustrert hannhund i hus, for både hund og eier? Den stakkars hunden finner aldri roen om dagen.


Konstant piping, uro og krafsing på døra fordi han vil ut. Prøver å avlede han med kos og hyggelige aktiviteter, men det er ofte l. Vi har en hannhund som går på frivillig slankekur hver gang det er løpetid i nærheten. Han spiser gjerne ikke under hele løpetida, og med 5-tisper i nærområdet så blir det lite mat i perioder.


Og de har selvfølgelig ikke løpetid samtidig!

Kjempeslitsomt når han er sånn, heldigvis har han blitt litt bedre med åra. Da dette er arvelig anbefales det ikke at en hannhund som er kryptorkid brukes i avl. Når tispa kommer i løpetid vil man se tynn, blodig utflod fra vulva som hovner opp.


Den første fasen av løpetid heter forbrunst, hormonet østrogen øker i denne fasen. Da oppfører de seg fortsatt som om det er en tispe uten løpetid. Min hannhund fikk chip siste tiden han bodde hjemme fordi han ble helt forstyrret under løpetid , han slutta å bry seg med en gang chippen virket. De som er kastrert tidlig vil vel ikke vite hva en tispe er egentlig, vil jeg tro.


Hundeprat - Hundesonen. Noen hunder har opptil år mellom løpetidene, mens andre kun har måneder. En tispe får løpetid ca. Det er helt normalt at en tispes adferd endrer seg under løpetiden.


Kastrering skal man vel ta før de er kjønnsmoden? Hvis ikke har de allerede fått lystene og hopper like gjerne opp på ei tispe med løpetid. Ellers er den uting å la matskålen stå nede mer enn femten minutter ved hver foring. Hvis hunden din registrerer at skålen forsvinner når han ikke forsyner seg vil han raskere spise maten. Utsettelse av løpetid og bivirkninger.


Det finnes medikamenter som kan utsette eller eliminere løpetid hos hunder, men de kan ha tildels alvorlige bivirkninger. Jurkreft (brystkreft hos pattedyr) er mest vanlig, men det er også økt risiko for kreft i livmor og eggstokker. De fleste tispene løper 2-ganger per år.

Blødningen har da blitt svakere i fargen og kan nærmest være fargeløs. Løpetiden starter med en blødning. Jeg har en hannhund , år gammel og han er helt tussete for tiden. Jeg antar at det finnes en eller flere tisper med løpetid i området.


Er det noen som vet hvordan jeg skal takle dette her, han er umulig å gå ut me han er umulig å være i hus me han uler og snuser og oppfører seg helt tullerusk. Tisper får vanligvis løpetid regelmessig og ca. Noen er heldig, og får tisper som har løpetid en gang i året, og utenfor jaktsesongen. Vær klar over at for eksempel valpekull forskyver neste løpetid med en måned eller to.


Hvis han blir veldig ille ved løpetid kan du jo prøve kjemisk kastrering. Tenker da på at han ikke vil spise. Får se det litt an med tanke på maten. Siden hormoner er så sterkt involvert oppstår livmorbetennelse oftest opp til uker etter løpetid , vanligvis 6-uker etter.


Som regel vil hunden vise tegn på slapphet og nedsatt matlyst, men oftest får de økt drikkelyst og dermed økt tissetrang også. Noen ganger kan du observere verk fra skjeden, men ofte vasker tispa det bort. Og det er heller ikke moro å bli nedrent av lystne hannhunder heller.


En annen ting - utsette løpetid på hund med p-sprøyte KAN gjøre noe med jaktlysta til hunden. Det kan også være relatert til adferd. Hannhunder kan bli svært påvirket av tisper i løpetid og det kan vises gjennom redusert appetitt, kontinuerlig uling og forsøk på å rømme til tispen så snart det er mulig. Vektreduksjon og stress i forbindelse med løpetid kan være en grunn til kastrering.


På dagen løpetiden kom var det som om noen skrudde av en bryter inne i hunden, og hun var med ett roligere og seg selv igjen. Før løpetid tre var hun ikke i nærheten av hvordan hun var før sin andre løpetid Hun har løpetid hver 9.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg