mandag 14. januar 2019

Røkte nakkekoteletter

Nakkekoteletter er skiver skåret fra svinenakken. Kotelettene har isprengt fett som gir både smak og saftighet. Under steking vil en del av dette fettet smelte og sive ut i pannen. Det ytre fettet er enkelt å skjære vekk etter steking.


Røkte nakkekoteletter

Høy Slik gjør du: Ha kotelettene i en stor ildfast form med lokk eller stekeplate med kant. Sommerkoteletter er lettsaltet og røkt svinekam skåret til koteletter. Se tilberedningstips og forslag til oppskrifter du kan lage.


Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn. Når man griller og steker svinekjøtt bør det ikke steke for lenge, for da blir det tørt og trist. Du kan skjære bort fettet før du serverer.


Røkte nakkekoteletter

Ta kotelettene opp og hold dem varme. Jeg en lignende metode å anbefale, men helt uten bruk av stekepannen. Bruk ferske eller tinte nakkekoteletter (tror ikke svinekoteletter blir helt det samme) og smør en langpanne med godt smør. Salt og pepre kotelettene bra, og legg dem i langpanna.


La dem stå i ovnen på 1grader i en halvtime, ta så ut langpanna og snu kotelettene. Første bud for et vellykket resultat er kottiser av ypperste kvalitet fra økologisk frilandsgris. Et fritt liv med mye bevegelse og god fôrsammensetning gir et ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt. Som seg tilbehør og bør. Smørdampet rosenkål, med sin søtlige og nøtteaktige smak, er en av høstens trofaste godbiter.


Her kommer de ekstra raskt til sin rett. De siste årene har svinekoteletter vært noe som kun har blitt brukt på grillen, ofte med det resultatet at jeg angrer på at jeg ikke kjøpte nakkekoteletter isteden. Men fra barndommen husker jeg noen helt fantastiske svinekotelettopplevelser med deilig, saftige, møre svinekoteletter i brun saus. Skrell og del løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.


Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. En skikkelig digg marinade, spesialutviklet for nakkekoteletter og svinekoteletter.


Røkte nakkekoteletter

En herlig kombinasjon av søtt, salt og sterkt som får tennene til å løpe i vann når jeg tenker på det! Jeg tilhører den delen av befolkningen som synes at en saftig kotelett er både skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Legg merke til at jeg skriver saftig, for det må den være. Disse kotelettene har litt mer isprengt fett, noe som gir god smak og saftighet. Når du steker en nakkekotelett på høy varme, nærmest smelter fettet inn i kjøttet og gjør det ekstra saftig og godt.


Steker du en svinekotelett eller sommerkotelett på samme måten, kan du bli skuffa. Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.


Fant noen flotte nakkekoteletter i butikken i dag, og fant ut etter alt dette skriveriet om flytende røyk tilsatt kjøtt osv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg