fredag 11. januar 2019

Hjernebetennelse

Hjernebetennelse er en betennelse i hjerne og hjernehinner. Samtidig kan det også finnes betennelse i ryggmargen, og tilstanden kalles da encefalomyelitt eller myeloencefalitt. Hjernehinnebetennelse og hjernebetennelse er således to sykdommer som både ligner og er forbundet med hverandre. Den kan spre seg til hjernehinnene og forårsake.


Etter en dag eller to vil symptomene forverres, og noen kan endre personlighet. Encefalitt starter ofte som en vanlig virussykdom.

Etter et virus, fikk Veronicha Angell Bergli hjernebetennelse. Hun kjempet for livet og vant. I en periode etter at hun hadde våknet fra koma hadde hun problemer med hukommelsen og måtte lage. Menneskets hjerne kan infiseres av virus, bakterier, protozoer og prioner.


I Skandinavia er de vanligste typene av virusinfeksjoner i hjernen herpesvirus og TBE ( hjernebetennelse på grunn av flåttbitt). Også personer med HIV har ofte vist seg å få hjernebetennelse. Hvis legen etter sin undersøkelse mistenker hjernebetennelse , vil man ta noen prøver for å bekrefte mistanken.


En undersøkelse av væsken rundt ryggmargen (spinalvæsken).

I denne artikkelen vil vi heretter bruke encefalitt om sykdommen. Autoimmune encefalitt er en sykdom der immunsystemet angriper hjernen. Symptomene økende på over dager-uker. Hodepinen blir verre, feberen stiger, og man kan få kvalme og begynne å kaste opp.


Lys og lyd blir plagsomt, og hodepinen blir mye verre når man bøyer nakken og ryggen. Meningitt er en betennelse i hinnene som omslutter hjernen og ryggmargen. Det haster å komme i gang med behandling. Ved mistanke, ta kontakt med 113. Definisjon av hjernebetennelse i Online Dictionary.


Betydningen av hjernebetennelse. Norsk oversettelse av hjernebetennelse. Oversettelser av hjernebetennelse. Japansk encefalitt er en type hjernebetennelse som kan smitte til mennesker via myggstikk.


Den forekommer året rundt sør for ca 17. Sykdommen forekommer i mange land i Sørøst-Asia, India og Kina. Vi bryr oss om ditt personvern.


Noen tilfeller har sammenheng med andre autoimmune sykdommer, inklusiv systemisk lupus erythematosus (SLE) eller autoimmun stoffskiftesykdom (Hashimotos tyreoiditt). Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.

Mange mennesker på ett ste som russetiden, kan øke faren for smitte. Om man mistenker hjernehinnebetennelse skal lege kontaktes øyeblikkelig. Enkle, praktiske råd om hva foreldre og andre skal gjøre når barn og unge har smittsom hjernehinnebetennelse.


Hva er tegn på hjernebetennelse i Dogs? KRISTIANSAND (TV Nettavisen): 17-åringen som døde i hjemmet sitt i Grimstad i juli døde av hjernebetennelse , viser den endelige obduksjonsrapporten. Denne kategorien reflekterer organiseringa av Den internasjonale statistiske klassifikasjonen av sjukdommar og relaterte helseproblem, utgåve 10. Kategorien bør i hovudsak innehalda tilstandar som er skildra i ICD-under kodane A83-A86. Bihulebetennelse rammer oftest voksne og større barn.


Aleris har dyktige øre-nese-hals-spesialister med lang erfaring på behandling av bihulebetennelse. Skogflåttencefalitt (engelsk: tick-borne encephalitis (TBE)) skyldes en infeksjon med Tickborne encephalitis-virus (TBE-virus). TBE-virus er et arbovirus i familien flaviviridae og kan forårsake infeksjon i sentralnervesystemet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg