torsdag 10. januar 2019

Betennelse i hele kroppen

Betennelse i hele kroppen

Sistnevnte, som gjerne kalles en autoimmun betennelse , skjer når immunsystemet ikke fungerer optimalt, eller når det foreligger konstant irritasjon fra miljøet. Her er maten som motvirker infeksjon. Det settes da i gang en betennelse for å reparere skaden, men i stedet motvirker kroppen sin egen helbred og begynner å skade seg selv. Kanskje du feiler noe helt annet?


Betennelse i hele kroppen

Det er vanskelig å si ut fra det du forteller hva som kan være årsaken til alle dine plager. Jeg vil anbefale at du tar en snakk med din egen lege siden jeg betviler at du har en betennelse i kroppen. Det er ofte brukt i en negativ kontekst og assosieres ofte med smerter og plager som vedvarer over lengre tid uten at der er noe vi kan gjøre for å lindre problemet.


Når skadelige stimuli som sykdomsfremkallende stoffer (patogener), ødelagte celler eller irritanter opptrer i kroppen , reagerer immunforsvaret vårt ved å sende ut hvite blodlegemer og kjemiske stoffer for å beskytte kroppen. Målet er å fjerne det skadelige stimuliet. Det er denne reaksjonen som kalles en inflammasjon. Det er en veldig viktig mekanisme som hjelper kroppen å helbrede seg selv ved at blant annet næringstoffer og immunceller blir fraktet til det aktuelle stedet.


Betennelse i hele kroppen

Ikke overse betydningen av årsaker til betennelse og dens konsekvenser. Kronisk betennelse kan vare i uker eller måneder, og kan vises hvor som helst i kroppen din. Hvis du er overvektig, du røyker, du drikker alkohol, og du tar p-piller, må du holde fokus på hva som skjer med kroppen din. Mange har mangel på energi og går rundt med defuse smerter i kroppen som man ikke finner noen forklaring på. Mange går også på betennelsesdempende medikamenter, og har gjort det en hel evighet uten egentlig å vite om de fungerer eller ei, og uten å vite om alle bivirkningene (spesielt på magetarmsystemet).


Senebetennelse er ikke en vanlig betennelse , men en betennelsesreaksjon i en sene. Vi skiller mellom akutte og kroniske plager, sier fastlege og førstelektor ved Høyskolen Kristiania, Ole Petter Hjelle. Kroniske smerter over hele kroppen ansees på nåværende tidspunkt som det aller viktigste kriteriet for diagnosen. Det finnes flere mulige årsaker til at man rammes av betennelse i hælen.


Betennelse i Hælen. Karakteristiske symptomer ved betennelse i hælen er lokal hevelse, rødlig irritert hud og smerte ved trykk. En inflammasjon (mild betennelserespons) er en normal naturlig respons når bløtvev, muskler eller sener blir irritert eller skadet. Det er jo kun ett år siden jeg opererte, og normalt sett trenger man halvannet år før man er helt tilbake der man skal.


Vi begynte å trene på en torsdag, og onsdagen - altså dagen før - fikk jeg ordentlig beskjed om at det var greit. Så det hang i en tynn tråd en stund. Jeg har heller aldri fått konstatert betennelse i hele kroppen , men jeg har alltid hatt vandrende betennelser, altså halsbetennelse en uke, urinveisinfeksjon neste, så bihulebetennelse, så nyrebekken betennelse , så halsbetennelse igjen, osv osv.


I tillegg har jeg fått kronisk betennelse i ryggen. Fettsyrens betennelsesdempende effekt er for øvrig bare en av mange gode grunner til å få i seg nok omega-3. Et høyt nivå av betennelsesstoffer i kroppen kan nemlig føre til mye mer enn smertefulle muskler og skjelett.


Den viktigste behandlingen er at den skadde senen får ro slik at kroppen får reparert den. Du bør unngå aktiviteter som gjør smertene verre, men du bør ikke være inaktiv. Med ro og hvile vil de fleste bli helt friske av senebetennelsen i løpet av to uker. Dersom du ikke er bedre etter et par uker bør du oppsøke lege. Når det er som verst, så føles det ut som om jeg har skikkelig influensa.


Det verker i kroppen , føles som nervene mine er utenpå kroppen. Det føles rett og slett ut som om jeg har en infeksjon eller betennelse i hele kroppen. Jeg fryser og svetter om hverandre, skikkelig feberfølelse, men uten å ha feber. Noen som har vært borti lignende?


Forsøker med yoga det skal vist hjelpe og stress avspenning øvelser. Smerter i de fleste punktene i kroppen noen mer enn andre punkter, mest i nakke høyre side. Stiv støl hele tiden, utmattet, må sove mye.


Betennelse i hele kroppen

Kobsentrasjonsvansker som tileggsymtom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg