mandag 28. januar 2019

Konisering spiral

Dette blir gjort når det er registrert middels eller store celleforandringer. Disse celleforandringene sitter oftest ytterst på livmortappen. Hos de fleste er årsaken ukjent, men kjente årsaker er livmorinnlegg ( spiral ) og livmorknuter (myomer). Kjemiske prosesser i levende organismer som fører til omdannelse av tilførte (f.eks. legemidler) eller kroppsegne stoffer. Noen legemidler metaboliseres til inaktive metabolitter, mens andre metaboliseres til aktive metabolitter.


Jeg ble konisert for noen mnd siden, alt er bra nå. De måtte fjerne en god del. Om du har en spiral i livmodern (gäller både koppar- och hormonspiral) finns det en risk att spiralen måste tas ut i samband med ingreppet. Diskutera i så fall detta med din läkare när du kommer för behandlingen. Vad bör jag tänka på efteråt?


Behandlingen lämnar en liten såryta på livmodertappen. Skal inn og konisere imorgen med full narkose. Kom plutselig til å tenke på at jeg har hormonspiral.


Kan den bli værende i eller fjerner legen den? Jeg var til rutinemessig gynekologisk undersøkelse i april 08. Celleprøven viste lette celleforandringer.


Ny kontroll i oktober viste normale celler, men høyrisiko HPV. Utvidet prøve i november viste normale celler på livmortappen, men moderat dysplasi i utskrapet fra livmorhalsen. Cervixstenose er en kjent komplikasjon av konisering. Ved slik stenose må livmorhalsen blokkes ut eller stikkes opp for å kunne ta celleprøve. Innlegging av spiral (både kobberspiral og hormonspiral) reduserer risiko for cervixstenose.


Planlagt fjerning kan skje når som helst etter dager uten samleie om graviditet ikke er ønskelig. Ved akutt fjerning kan nødprevensjon være aktuelt dersom kvinnen har hatt samleie få dager før. Fjerning av spiral er en rask og ukomplisert prosedyre.


Mens operasjonssåret på livmorhalsen gror (det tar cirka uker), bør du ikke bade i badekar, ha samleie eller bruke tampong. Dersom du hadde innlagt spiral før inngrepet, kan denne ha blitt fjernet under inngrepet. Dette skal du da få informasjon om av legen. Du bør ta det forholdsvis med ro og eventuelt være sykmeldt en periode. Jeg fant noe på et barnløs-forum hvor ei hadde vanskelig for å bli gravid etter konisering fordi det hadde grodd igjen, og hun var på sykehus og fikk åpnet under narkose.


Ved lokale kreftforandringer i livmorhalsen gjøres ofte et inngrep som kalles konisering. Spiral , både kobberspiralen og hormonspiralen kan gi blødninger. All hormonprevensjon kan også gi småblødninger, sier Nesheim.


Blodfortynnende midler kan også gi blødninger, men disse er det er jo ikke så vanlig å bruke hos kvinner som er før menopausen, sier hun. Jeg har nå sendt alle mine venninner (og venninner av venninner) med celleforandringer til Dr. Etter en behandling var jeg helt frisk. Nahid og ingen har behøvd å gå igjennom konisering.


Det er også verdt å nevnte at dette var rett før bryllupet mitt, men Dr. Nahid la opp behandlingsopplegget akkurat slik det passet meg. Leser på nettet på flere steder om spiral.


Du kan bli både kvalm, smerter og svimmel. Leste en plass, sitat: Er det smertefullt å sette inn spiral ? De fleste kjenner litt menssmertelignende følelse und. Konisering : tabletter ganger daglig i de første ukene etter operasjonen.


Prostatektomi: 5-ml i. Ble gravid med spiral. Almås måtte gjennom konisering , som innebærer å operere bort en liten bit av livmorhalsen. De aller fleste blir kvitt problemet da, men det skjedde ikke med meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg