tirsdag 22. januar 2019

Lammelår hvitløk

Populære oppskrifter med lammelår. Norsk lam er en eksklusiv råvare. Vi viser deg hvordan her. Det er lettere enn du tror.


Praktisk hvitløkspresse som knuser enkelt hvitløken opp i små deler på sekunder.

Slik lager du klassisk lammelår : Lammestek med hvitløk og rosmarin. Bruk en skarp kniv med et smalt og middels langt blad og skjær tett inntil og rundt. Tilbered et klassisk lammelår til dine gjester, og de vil garantert bli fornøyde! I denne oppskriften blir lammelåret tilsatt rosmarin og hvitløk.


Helstekt lammelår med hvitløk og rosmarin er en klassiker som for mange er synonymt med påske. Lammelåret lager nesten seg selv og er ideelt å servere når man er mange rundt bordet. Med steketermometer vet du nøyaktig når lammelåret er ferdig stekt og du får perfekt resultat hver gang.

Server med en lettvint og smakfull saus som. Oppskrift på langtidsstekt lammelår. Saus: dl stekesjy.


Påskens klassiske lammestek med hvitløk og rosmarin er like viktig for meg som påskesol, lange skiturer, påskekrim og superundertøy er for mange andre. De siste årene synes jeg bare det blir bedre og bedre å spise lammelår med kalde sauser som tzatziki, aioli eller rett og slett sennep, focaccia eller lefser og potetsalat, enten kald eller lun (med fetaost og soltørkede tomater). Her har vi marinert lammelåret med en ramsløkspesto og servert det med en kald potetsalat, focaccia og aioli. Saftig og mørt langtidsstekt lammelår. Finn fram lammelåret, krydder og litt smør.


Tin lammelåret sakte i kjøleskap noen dager i forveien. Dette er et klassisk, helstekt lammelår med rosmarin, hvitløk og ovnsbakte grønnsaker. Et helt lammelår er nok til - personer. Låret blir penere og lettere å skjære opp hvis du tar deg jobben med å fjerne nøkkelbenet. Lag små snitt i kjøttet og press hvitløken forsiktig inn i snittene.


Bland salt, pepper og rosmarin i en morter og støt dem sammen. Gni kjøttet inn med blandingen. Sett i et steketermometer, men.

LAMMELÅR : La lammelåret ligge en times tid på kjøkkenbenken før du steker det. Gni inn lammelåret med hvitløk og rosmarin. Forvarm ovnen til 80°C. Tidsbruk 1minutter.


Dette er det ultimate valget til lammelår , dette er også en saus som har god holdbarhet og gjerne kan fryses. Legg oppskrift i handlelapp. Slik gjør du: Fres finhakket hvitløk i olje på medium varme til den er gyllenbrun, tilsett løk og fres til det er blankt. Tilsett rosmarin, honning og eddik, kok inn til det er nesten tørt.


Her finner du all informasjon som trengs for å steke det perfekte lammelår eller lammestek. Steketi steketemperatur, langtidssteking og kjernetemperatur er avgjørende for det beste resultatet. Vi gir deg også fristende lammeoppskrifter med perfekt tilbehør og saus som passer til. Om du for eksempel tar ut kjøttet på grader kan du få det til å stige til grader under hviletiden (om du har stekt låret på 1grader). Hell av vannet og la det dampe av.


Skrell potetene og kok dem i minutter. Smør en form med litt olje og legg potetene i. Ha på salt og pepper. Potetene er da litt gylne.


Bland olje, finhakket hvitløk , krydder og urter i en liten bolle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg