onsdag 9. januar 2019

Hvor lang tid tar det å bli gravid etter ma

Hvor lang tid vil det ta for å bli gravid ? Generelt sett tar det for de fleste par () omtrent ett år å bli gravid. For andre kan det ta lengre tid. Det tar i snitt måneder for en kvinne å bli gravid. Hvor lenge etter samleie kan man bli gravid ?

Når du har sex, blir sædceller sluppet opp i livmoren og egglederen. Hvis du tilfeldigvis har sex på samme dag som du har eggløsning, så du kan bli gravid samme dag. Jeg er jente på som ønsker å bli gravid.


Vi har hatt mange samtaler om dette og vi vil selvfølgelig ikke stresse med å få barn men det er ett ønske og om det skjer så er vi sikre på at det er det vi vil. SVAR: Hei Så fint at du skriver til ung. P-staven virker i tre år og etter det må den fjernes, evt.


Man kan få fjernet p-staven når som helst.

Det går som regel fort og man får lokalbedøv. Det finnes ikke sikre tall på hvor mange som ikke klarer å bli gravide på egenhån fordi det rommer så mangt. Tallet øker med økende alder, men også helt unge kvinner kan ha vansker med å bli gravid. I begynnelsen når man prøver å lage barn er det med litt skrekkblandet fryd for mange og stort sett ganske gøy -kanskje særlig første gangen man skal bli foreldre. Det er imidlertid normalt at det tar inntil ett år før man blir gravid fra man begynner å prøve.


Når et par begynner å prøve å bli gravide, forventer de at unnfangelsen skal skjer raskt. Mer enn halvparten av kvinner forventer å bli gravide innen seks måneder, og yngre kvinner har en tendens til å forvente at det skal skje raskere. Jeg fjerna min spiral i høst, og er nå i min 9pp!


Har to barn fra før hvor jeg ble gravid på forsøk med begge to. Lurer på om det kan skyldes spiralen at det tar så lang tid denne gang? I tillegg er jeg jo år eldre enn sist jeg ble gravid , er år, men tenker at år ikke er sååå ille i forh til den biologiske klokka. Så det betyr at noen bruker veldig kort tid , mens andre bruker over et år på at det skal skje en befruktning.


Vit også at hva man har brukt av prevensjon vil kunne spille inn på hvor lang tid det tar å bli gravid. Akkurat hvor lang tid det tar fra prevensjonsstopp til fruktbarhet avhenger av hvilken type prevensjon som er blitt brukt. Samleie på de rette dagene.

Videre forteller overlegen at det er viktig å slappe av, og redusere stresset i. For dere som fikk barn tidligere også, tok det lengre tid å bli gravid når du var i slutten av trettiårene enn da du var yngre? Det er ingenting som tyder på at p-pillebruk skal ha betydning for fertiliteten, og det er veldig individuelt hvor lang tid det tar å bli gravid enten man har gått på piller eller ikke. Lykke til med prøvingen. Alder en viktig faktor for hvor lang tid det tar å bli gravid - Det grunnleggende er alder, og økende alder er den desidert viktigste årsaken til at det tar lang tid å bli gravid , sier Nicolai Holst, gynekolog og spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer ved Fertilitetssenteret i Oslo.


Vet det er individuelt men vil gjerne høre om litt erfaringer. Sluttet på pillen for mnd siden men begynte ikke prøving før for mnd siden. Jeg har bare hatt to PP uten hell. Men sånn er det ikke for alle kvinner, og når først besluttningen om å bli gravid er tatt, kan det for mange.


Men hvor lang tid tar det å bli gravid ? Nå som du vet de grunnleggende tingene som bidrar til å bestemme kvinnens fruktbarhet, kan vi gå videre til hvor lang tid det statistisk tar å bli gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg