mandag 14. januar 2019

Normal respirasjonsfrekvens barn lvh

Ved normal CRP er bakteriell pneumoni usannsynlig. Barn år skal ikke ha metoklopramid på grunn av fare for ekstrapyramidale bivirkninger. Varierende grad av takypné og inspiratoriske inndragninger.


Forekommer hyppigst hos barn år. Tørr eller produktiv hoste. Redusert allmenntilstand og feber. Stønnende, hurtig respirasjon.


Knatrelyder og eventuelt bronkial blåst ved auskultasjon, men funnene ved auskultasjon kan også være normale. Flere forenklinger er gjort som beskrevet under. Husk at vurdering av sirkulasjonen hos et sykt barn må baseres seg på en samlet vurdering av blodtrykk (BT), hudfarge, kapillærfyllingsti pulsstyrke, hjertefrekvens, våkenhet og diurese.


For noen analyser er referanseområdet basert på pasientpopulasjoner, for andre har man undersøkt antatt friske barn. Man vet imidlertid at i ulike aldersgrupper er enkelte tilstander hyppig forekommende og man kan da risikere at det i referansepopulasjonen befinner seg individer som ikke har en optimal helsetilstand. Viktige funn ved de fleste typer respirasjonssvikt er besværet respirasjon, cyanose, lav O 2-metning, rask respirasjonsfrekvens og eventuelt påvirket bevissthet. Ofte ses også bruk av aksessoriske hjelpemuskler, stridor, forlenget ekspirium og ekspiratoriske pipelyder, eventuelt knatrelyder over lungene.


For å kunne gi en trygg vurdering av et barn med akutt sykdom er det nødvendig med en systematisk tilnærming og kunnskap om normale og patologiske funn i forhold til alder. I denne artikkelen foreslås en fremgangsmåte for klinisk tilnærming og for anvendelse av noen vanlige tilleggsundersøkelser. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. I en norsk studie, publisert i tidsskriftet Pediatrics, har man undersøkt hva som er normal pustefrekvens hos friske nyfødte.


Pustefrekvensen ble registrert gjennom første levedøgn hos 9friske, fullbårne barn. Er svært bekymret for min nyfødte sønn (dager), da han har svært rask respirasjon. Han ligger på rundt pust i minuttet i dyp søvn og atskillig høyere ved aktivitet (opp mot rundt 90). Han er tilsett av barnelege ved to anledninger pga dette. Legen lytttet over hjerte og lunger.


Yngre voksne, barn og babyer vil ha raskere luftveiene priser, for som folk alder, reduseres deres puste. Respirasjonsfrekvens er det samme som antall innåndinger per minutt. Når du måler pulsen din må du være klar over at det er mange faktorer som kan innvirke på pulsen. Stress, nervøsitet, angst og ekstraordinær glede kan øke pulsen.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Betegnelsen respirasjonsforstyrrelser under søvn (sleep related breathing disorders, SRBD) brukes for å beskrive apneer, redusert respirasjon (hypopneer) og andre pusteforstyrrelser under søvn. OSAS) (), mens så mange som 10– har mildere former for respirasjonsforstyrrelser under søvn (). Små barn kan ikke gjøre rede for seg, og de har et begrenset ordforråd til å forklare sine plager.


Hvilke symptomer og tegn kan tyde på at barnet er alvorlig sykt? Søk på referanseområde hb, så får du svar. Men ca 1-er normalt, obs at barn og gravide kan ha ulike referanseområder på blodprøver.


Er jo ikke nok å bare slenge innpå med tbl, legen bør jo undresøke hvorfor du fikk lavere hb! Indre blødning, skade etc? Start studying ØVELSE - SIRKULASJON OG RESPIRASJON. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.


Men hva regnes egentlig som normale verdier? Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Den normale kroppstemperaturen varierer mye mellom ulike mennesker, tid på døgnet, omgivelsenes temperatur og metoden man måler temperaturen med. Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema.


En så stor variasjon som 3til 3grader celsius har vært angitt å kunne være normalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg