torsdag 17. januar 2019

Hva kalles mannlig jordmor

Helsebror og jordfar har bare vært brukt sporadisk og kanskje helst på skjemt. Det nye ordet for helsesøster er helsesykepleier. Det hørte jeg faktisk de snakket om på Jordmødrene på NRK. En mannlig jordmor kalles en jordmor , i ordet ligger det ikke at yrkestittelen er en kvinnelig tittel, mennat man jobber med fødende mødre.


Akkurat hvilket kjønn det er på leger, jordmødre osv bryr jeg meg fint lite om.

Jeg hadde jordmor og jordfar under sist fødsel med tvillingene. Hu var et søplahue, rett og slett. Han var en Gud for å si det slik. Hun var opptatt av alt annet enn min høne som hadde store smerter, og barnet lå skeift i bekkenet.


Det var en overkommelig jobb. Sykepleien tok like godt en ringerunde til hele gjengen. JA ok, slik å forstå ja.

På fødeavdelinga på sykehuset her jobber det en mannlig jordmor. Han er umåtelig populær og det virker som om alle vil til han. Da jeg fødte kom han på jobb bare en time etter at fødselen var over Ellers hadde jeg mer enn gjerne villet ha han på fødselen. Hadde du følt deg bekvem med en mannlig jordmor ? Jordmor utdanning - Karriere, arbeidsliv og. Kjønnshormoner er hormoner som regulerer de seksuelle funksjonene og utviklingen av de sekundære kjønnskjennetegn.


Mannlige kjønnshormoner kalles androgene hormoner, mens de kvinnelige omfatter en lang rekke forskjellige former for østrogener og gestagener (progesteron). Tittelen jordmor brukes av begge kjønn. Er det noen som er utdannet jordmor her inne?


Jeg vurderer å utdanne meg til det, går på videregående enda, studiespesialiserende. Også lurer jeg på hva jeg må gå for å bli jordmor ? Og hvordan er det med jobbing, må man jobbe på sykehus? Hvordan er arbeidst. Gunn Narten foretrekker å være brannmann framfor brannkvinne.


Inger Østensjø har ingen ønsker om å være rådkvinne.

Norges eneste mannlige , muslimske jordmor hele Oddas Borzoo blir TV- stjerne nr NRK kjrer i gang serien Jordmdrene. Mannlig jordmor - Graviditet, spedbarn og babytiden - Kvinneguiden. Hva er NIPT – hvilke regler gjelder og er det behov for ultralyd rundt uke hvis man tar NIPT test?


Alle kan bli jordmor uansett kjønn. Per i dag er det likevel ganske få mannlige jordmødre, så det er nok ganske ettertraktet på arbeidsmarkedet. Det er også snakk om å prøve å finne en kjønnsnøytral yrkestittel på yrket, for eksempel fødselssykepleier.


Så på den måten er det kanskje mer naturlig å forandre helsesøster, som er et mye nyere yrke, sier hun. Det er argumentert for at menn kan klare å produsere noe melk, bekrefter Mette Ness Hansen, jordmor og rådgiver i Nasjonal kompetansetjeneste for amming. Hun har hørt om menn som har melk i brystene, men tror ikke det er snakk om store mengder. Vi vet veldig lite om dette i Norge. Noen sykepleiere velger å ta videreutdanning og spesialisere seg.


Da kan du blant annet bli jordmor , helsesøster, barnesykepleier, anestesi-, operasjon- eller intensivsykepleier. Du må ha autorisasjon for å jobbe som sykepleier. Dette får du gjennom Helsedirektoratet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg