fredag 18. januar 2019

Hvilken uke skjer fleste spontanaborter

Hvilken uke er det mest vanlig å. Faren for spontanabort er størst frem til uke men de fleste skjer rundt uke 4. Spontanaborter skjer oftest tidlig i svangerskapet, vanligvis før uke åtte. Kvinnen Hos kvinnen kan det være unormale tilstander i livmoren, for eksempel store muskelknuter. Tidlig abort skyldes som regel kromosomfeil hos fosteret.


Men faren avtar for hver uker, og skjer sjeldent etter svangerskapsuke, og nesten aldri etter svangerskapsuke. Det er en reell fare for spontan abort. Har sett en oversikt over det en gang, men finner den ikke igjen. Og hadde vært litt godt å vite siden jeg selv er syv uker på vei nå.


En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Rundt prosent av alle spontanaborter skjer før 12. Hvorfor det skjer i det enkelte tilfelle er det ingen som vet. Enkelt sagt skyldes de fleste spontanaborter at ”naturen ordner opp”. Vi vet at genetiske feil eller kromosomavvik som gjør at det ikke er levedyktig, er en hyppig og vanligste grunn til spontanabort.


AnonymBruker skrev: Du må jo spesifisere by, når du spør hvilken tannklinikk vi anbefaler. Hei, Var det en grunn til at det skjedde? For eksempel tilstander som pcos, endometriose etc. Eller av naturlige årsaker? Gjorde du noe som kan ha hvert en mulig årsak som fall, overbelastning etc.


Gjerne skriv uke og dag om dere husker. To eller flere tidligere spontanaborter : Flere enn to tidligere spontanaborter gjør framtidige spontanaborter mer sannsynlige. Pasienten anbefales å være i ro så lenge hun blør. Sengeleie er ikke nødvendig, det har ingen dokumentert effekt.


Risikoen for spontant å abortere er nå kraftig redusert. Fra nå av er dette mindre vanlig. Fosterets organer er nå ferdig dannet, og det er som regel alvorlige feil i fosterutviklingen som gjør at svangerskapet ender i spontanabort før uke 12.


Etter spontanaborter sitter jeg nå her med min datter på 7mnd. Jeg vet jeg er heldig, og det tror og håper jeg du også kommer til å bli! Skjønner at du har det forferdelig tungt nå, jeg vet hva du går igjennom. Men jeg vil bare si at det er HÅP Etter min 4. De fleste får progesteron og blodfortynnende selv om man ikke finner noe galt, men for sikkerthetsskyld.


Dette er den første halvdel av svangerskapet, og de fleste spontanaborter skjer i løpet av første trimester, eller før 12. Selv om ingen vet hva som forårsaker de fleste graviditets tap, er det vanlig å tro at de fleste spontanaborter skjer til på grunn av kromosomavvik i utvikling av embryo. I de aller fleste tilfeller finner man ingen spesifikk forklaring på en spontanabort. Spontan abort etter uke er mer sjeldent forekommende.


Under går vi gjennom de viktigste årsaker til at man ikke blir gravid. Mange av disse kan i seg selv være enkle, kanskje så enkle at man ikke har tenkt muligheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg