onsdag 23. januar 2019

Innsyn bekymringsmelding barnevern

For å kunne utføre sine oppgaver på en best mulig måte er barnevernet avhengig av legitimitet og tillit i befolkningen. Når du er part i en sak hos i forvaltningen, som for eksempel Nav eller barnevernet, har du også rett til å få innsyn i sakens dokumenter etter reglene om partsinnsyn i forvaltningsloven § 18. Det finnes unntak fra retten til innsyn i opplysninger om seg selv. De er også omtalt i vår generelle veiledning om retten til innsyn. Bekymringsmelding for privatpersonar.


Er du uroa for eit barn eller ein ungdom? Slik kan du som privatperson ta kontakt med eller sende ei bekymringsmelding til barnevernet. Offentleglova regulerer allmennhetens rett til innsyn i saksbehandlingen i det offentlige. Journalister eller andre interesserte kan be om innsyn i alle saksdokumenter etter offentleglova § 3. Retten til innsyn gjelder også overfor barnevernstjenesten, og er begrunnet i hensynet til en åpen og gjennomsiktig saksbehandling.


Det kan utledes av dette at ikke hele bekymringsmeldingen skal inn i journalen. Den er da heller ikke gjenstand for innsyn fra foreldrene. Det er i denne sammenhengen tilstrekkelig å notere at bekymringsmelding er sendt til barnevernet grunnet omsorgssituasjonen i hjemmet. Barneverntjenesten i Molde, Midsun Aukra og Eide har utarbeidet et skjema som du kan bruke når du skal sende en bekymringsmelding. Skjemaet er kryptert slik at ingen andre kan fange opp det du skriver her.


Har jeg krav på å få innsyn hos BV om alt som dem har av dokumenter om meg uten å bruke en advokat? Om så om jeg får innsyn. Kan dem eventuelt holde tilbake noen informasjon da om jeg krever innsyn ? Hvis jeg krever innsyn og at jeg ikke får innsyn i alt.


Vil jeg få beskjed om det fra BV da? Dette skjer når du melder i fra. Vi vil i løpet av en uke avklare om det du er bekymret for er noe som må følges opp.


Innsyn bekymringsmelding barnevern

Parten kan ikke nektes innsyn i dokumenter som er fremlagt for fylkesnemnda. Selv om den private part ikke har krav på innsyn i interne dokumenter, bør det gis innsyn så tidlig som mulig slik at privat part kan ivareta sine rettigheter. Et foreldrepar har saksøkt den tidligere barnehagen sin for å ha sendt en bekymringsmelding til barnevernet. Hvis du er bekymret for et barn eller en ungdom, skal du kontakte barnevernet. Barnehagen mener de handlet riktig.


Barn og ungdom kan selv ta kontakt, hvis de ønsker det. Slik leverer du en bekymringsmelding. Du kan velge å være anonym. Aldri send bekymringsmeldinger per e. Alle som bekymrer seg for et barns utvikling eller omsorg kan ta kontakt med barnevernstjenesten.


Din bekymringsmelding kan være svært viktig for barnet det gjelder. Hvis en familie blir meldt til barnevernet, det er mine dine og våre barn inni bildet. Har da mor og far til barna innsyn i bekymringsmelding selv om dette er privatsak? Hvem kan sende bekymringsmelding ? Både privatpersoner og offentlige instanser kan sende bekymringsmelding til barnevernet. Den som melder trenger ikke å vite med sikkerhet om barnet er utsatt for omsorgssvikt.


Det vil være barneverntjenestens jobb å undersøke og vurdere om barnet har behov for hjelp. Er du bekymra for eit barn eller ein ungdom, skal du ta kontakt med barneverntenesta. Etter klage tok ombudsmannen opp med Barne- og likestillingsdepartementet det generelle spørsmålet om retten til innsyn i egen barnevernssak etter at vedkommende er fylt år, dersom barnevernssaken ble avsluttet før barnet fylte år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg