mandag 21. januar 2019

Kastrasjon hund erfaringer

Kjemisk kastrering av hund er til forskjell fra kirurgisk kastering en reversibel prosess. Behandlingen er forskjellig for hannhunder og tisper. Min hund ble kjemisk kastrert pga stress, og det funket kjempebra! Hunden hadde så mange symptomer og så mye rar adferd som eg gikk jevnlig til adferdsterapeut og veterinær me og prøvde å trene det bort, men ingenting hjalp.


Etter et drøyt halvår ble alle enige om at det var best å prøve chip. Er det noen som har noen erfaringer med kjemisk kastrering av hund ? Har en 3år gammel border collie mix. Han mistet mamman sin når han var uker og mangler derfor litt sosial atferd med møte av andre hunder. Han er dominant med møte av andre hunder og flyr på det meste av valper,tisper og a. Lurer på hva skjer med den pullen eller den chippen som blir lagt inn under huden på hunden etter mnd da den ikke har mer effekt.


Kastrering av hunden er vanlig praksis mange steder, spesielt i utlandet, og regnes som en del av ansvarlig hundehold av enkelte eksperter, forutsatt at du ikke har planer om å bruke hunden i avl. Dette nettstedet har til hensikt å gi veiledende informasjon til hundeeiere om helserelaterte spørsmål om hund. Implantatet finnes i to styrker.


Den laveste styrken har effekt minst ett halvt år (hos mindre hunder noe lengre), mens den høyeste styrken virker i ca. Første gangen implantatet prøves ut på hunden velges vanligvis den med lavest virkningstid for å prøve ut hvilken effekt en kastrasjon vil ha på individet. The document is located here. Hmm ikke lett å svare på den der.


Den katten jeg nevnte som min mor hadde reddet jeg fra en sikker død. Var ikke int i den men ville ikke se den dø. Jeg får mye mer fra en hund enn en katt, men det er vel en annen diskusjon. De prøvde kjemisk kastrering (Suprelorin) og stresset forsvant riktignok, men han ble istedet utagerende ovenfor andre hunder. Fra å være en utrolig trygg og stabil hund ble han nærmest aggressiv, så de valgte å ikke gi mer enn én runde med kjemisk kastrering.


Han var forøvrig også godt oppe i alder da de prøvde dette. Jeg har prøvd å sammenfatte en del synspunkter fra intervjuet. Jeg venter en cavalier valp fra DK i løpet av de neste månedene, og har stusset lenge på om jeg skal få henne kastrert eller ikke.


Grunnen til at jeg vurderer det er jo først og fremst fordi vi ikke ønsker valper på henne, i tillegg til at vi har flere hannhunder i nabolaget og i familien, så ei kastrert tispe høres ut som en lettere løsning enn å måtte passe på hele tiden under. Kastrèr på ordentlig, jeg har hørt altfor mange historier om hunder som har fått adferdsproblemer etter kjemisk kastrering. På hunden til en venninne virket det ikke i det hele tatt, den hunden hadde hatt det mye bedre som fysksi kastrert, for han ble helt sprø når det var løpne tisper et eller annet sted i snuseavstan og dette kunne være flere kilometer borte. Med kvalitet og kompetanse i fokus ønsker vi også å tilby konkurransedyktige priser.


Her finner du prislisten til hver av våre klinikker. Jeg kastrerte min første hund da han var år gammel. Kan ikke si han forandret seg så mye, men han ble mere avslappet og fant roen i seg selv. Min BC har jeg nettopp kastrert nå, pga arvelig sykdom, det er nå tre uker siden og jeg har ikke merket noe på han ennå.


KJEMISK KASTRASJON AV HANNHUND VED BRUK AV SUPRELORIN Suprelorin er et syntetisk produkt som frigir et stoff som heter deslorelin. Dette er et syntetisk fremstilt hormon som hemmer produksjonen av det mannlige kjønnshormonet testosteron og dermed også produksjonen av sædceller. Veileder omfatter forhold som påvirker velferd hos hund og skal gjøre det enklere for hundeeiere å følge Dyrevelferdslovens krav til god velferd.


For en allerede fryktaggresiv hund så kan det være mye verre å bli kastrert. Vær også oppmerksom på at kjemisk og kirurgisk kastrering ikke alltid har samme effekt på en hund. Som flere her har nevnt, det viktigste er at dere to har det bra sammen. Innebrer at det ikke er lov kastrere hunder uten. Noen ganger som medikamentell kastrasjon eller kjemisk kastrasjon.


Eldre hunder Vestmar Dyreklinikk At en hund virker gammel burde taes p alvor, og rsaken til forandringene m. Kastrasjon - Kastrasjon er et inngrep som bestr i fjerne deler eller alt av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg