onsdag 16. januar 2019

Betent kvise kjerringråd

Kviser eller akne - kjerringråd. Det som har hjulpet meg er å pakke inn isbit i en tynn gasklut og massere forsiktig over der jeg ser det er en kvise på vei. Nesten alle unge mennesker utvikler kviser på et eller annet tidspunkt, særlig i puberteten. Noen får mye, andre får kun noen få.


Det kan virke som at noen familier er verre angrepet av kviser enn andre.

Betente hårsekker - kjerringråd. De kan ligne på kviser, men er ikke det samme. Smør passe tykke lag over de betente områdene og la det virke i ca. De forhatte, betente små rakkerne dukker gjerne opp når du minst ønsker det: Før jobbintervjuet, daten eller festen.


Rosacea er en vanlig, varig hudlidelse, med kronisk betennelse i. Et kjerringråd har vært å bruke tannpasta på kvisene for å tørke de ut. Det er desverre ikke mulig å trylle bort en kvise , uansett hvor ubeleilig tidspunktet den dukker opp på kan være. Mange blir desperate og forsøker ulike kjerringråd i mangel på andre alternativer.

Ansiktet spiller en viktig rolle i hverdagen, til kommunikasjon og til å uttrykke følelser. Klemmer man på en dyp, rød kvise , vil pusset kunne spre seg nedover i huden og føre til en verre inflammasjon. Har kvisen først oppstått, er det altså best å bare la den være i fred. Du kan eventuelt legge på et produkt som inneholder betennelsesdempende salisylsyre.


Den dårlige nyheten er at det ikke er mye å gjøre for å fjerne kviser. LES OGSÅ: Råd til sti på øyet Rammer oftere barn og unge. Bakteriene finnes naturlig i huden, så smittsomt er det ikke, men betennelsen kan bli verre hos vedkommende som har fått det.


En byll (abscess) er betegnelsen for en infeksjon, som regel med bakterien Staphylococcus aureus, hvor det har samlet seg verk (puss). Endelig en rynkekrem som virker. En kvise blir til når en talgkjertel i huden tetter seg igjen og blir betent. Som oftest dukker kviser opp der talgkjertlene er størst, som for eksempel i ansiktet, på ryggen eller på brystet, men de kan oppstå de aller fleste steder på kroppen. Man bør vite at kjerringråd ikke nødvendigvis har noen effekt.


I enkelte tilfeller kan det være snakk om overtro. Andre kjerringråd derimot, kan gi ønsket effekt. Ofte så må man bare prøve seg frem selv, og se om rådene hjelper. Et gammelt (og fortsatt utbredt) kjerringråd er å gni en gullring på det utsatte området.


Min jente på snart år har hatt mange mollusker på innsiden av lårene, og noen få på armene i år.

Men når de var moden for å forsvinne så blir de jo røde, hoven og fikk en kvit betent prikk i midten. Var sykt vondt, og ble verre og verre. Jeg hadde det en gang.


Generelt med tanke på kjerringråd , som er definert som råd eller tips uten vitenskapelig basis, er at noen få slike råd kanskje kan ha en liten effekt på det aktuelle, men hvis så er tilfelle er denne påståtte effekten såpass liten at den ikke klarer bevises vitenskapelig, eller den er rett og slett ikke forsket nok på - og da. Ved øyelokkbetennelse er talgkjertler eller hårsekker på øyelokket betent. Som regel får man øyelokkbetennelse på begge øynene samtidig. Sykdommen kommer blant annet av økt talgproduksjon, økt tilvekst av bakterier og betennelse i den felles utførselsgangen fra talgkjertelen og hårsekken.


Hva er årsaken til byller? Byller skyldes som regel stafylokokker (Staphylococcus aureus), som kommer ned under huden via rifter, sår eller eksem. Puss består av levende og døde bakterier og hvite blodlegemer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg